≫ 

Jermenija demantuje Azerbejdžan: Ne napadamo gradove izvan zone konflikta

- To je još jedna dezinformacija Azerbejdžana - rekla je portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanijan

  • 2
Azerbaijan Armenia Jermenija Azerbejdžan Foto: Tanjug/AP

Jermenija i azerbejdžanska oblast Nagorno-Karabah demantovali su danas tvrdnje Azerbejdžana da su jermenske oružane snage pokrenule večeras apad na grad Mingačevir.

- To je još jedna dezinformacija Azerbejdžana - rekla je portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanijan, navodi Rojters, a prenosi Tanjug.

Prethodno je Azerbejdžan optužio Jermeniju da gađa gradove u toj zemlji koji su izvan zone konflikta, prenosi AP.

Hikmet Hajijev, pomoćnik azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva, rekao je da Jermenija napada gradove Ganja i Mingačevir raketnim udarima.

Ganja sa nekoliko stotina hiljada stanovnika drugi je po veličini grad u Azerbejdžanu, a udaljen je oko 100 kilometara od prestonice Nagorno-Karabaha Stepanakerta, isto kao i Mingačevir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. oktobar 2020 | 23:09

    2020. godina a dve države ratuju kao da je 1943. a “Velike” sile i dalje obmanjuju narod kvazi pandemijom korona virusa umesto da smire ove dve strane.

  • markan

    4. oktobar 2020 | 23:19

    drzite se braco molimo se za vas ovoje sramota za ceo ljudski rod daje napadnuta katolicka zemlja vec bi bilo reakcije dokaz daje pravoslavlje ugrozeno svuda u svetu bog je snama pobedicemo neman i povampireno osmansko carstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA