≫ 

Demonstranti upali u skupštinu: Upravo se dešava 6. oktobar, u Kirgistanu

Jutro nakon stravičnih okršaja na ulicama, Centralna izborna komisija Kirgistana proglasila je rezultate parlamentarnih izbora nevažećim

  • 5

Upad u zgradu Skupštine, lomljenje nameštaja i bacanje stvari kroz prozor... To su samo neki od prizora koji su sinoć viđeni u Kirgistanu, nakon što je narod izašao na ulice, nezadovoljan rezultatima parlamentarnih izbora koji su održani 4. oktobra.

Okupljeni su upali u parlament u glavnom gradu Biškeku, gde su palili i uništavali stvari. Policija je pokušala da ih rastera koristeći suzavac i vodene topove, ali je narod nastavio da se bori. U jednom trenutku su iz zatvora oslobodili bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva i premijera Sapara Isakova.

Jutro nakon stravičnih okršaja na ulicama, Centralna izborna komisija Kirgistana proglasila je rezultate parlamentarnih izbora nevažećim.

- Zbog brojnih nepravilnosti tokom glasanja i u predizbornom periodu, na sastanku članova Centralne izborne komisije doneta je odluka da se parlamentarni izbori proglase nevažećim - navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA