12 tela nađeno u dva napuštena automobila u Meksiku, pored njih ostavljena poruka kartela

U državi deluje nekoliko kriminalnih organizacija, uključujući moćni Zetas, kao i Džalisko kartel nove generacije

  • 0

Meksičke vlasti saopštile su u ponedeljak kako su pronašle beživotna tela 12 muškaraca i žena ostavljena u dva napuštena automobila u ruralnom području savezne države San Luis Potosi, području učestalih aktivnosti narko-kartela.

Kancelarija državnog tužioca te savezne države izvestila je da je pored tela deset muškaraca i dve žene pronađena pisana poruka navodne zločinačke organizacije, no nije otkrio sadržaj poruke niti je izvestio o detaljima o uzroku smrti žrtava, koje su zasad neidentifikovane, prenosi Index.hr.

U državi deluje nekoliko kriminalnih organizacija, uključujući moćni Zetas, kao i Džalisko kartel nove generacije, a meksička vlada više od decenije velikim vojnim i policijskim operacijama bezuspešno pokušava da obuzda rastuće nasilje kartela.

Prema zvaničnim podacima, od januara do avgusta ove godine u državi San Luis Potosi ubijeno je 411 osoba, što predstavlja porast od 43 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Video: Španska policija na Kanarskim ostrvima pohapsila pripadnike Balkanskog kartela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA