≫ 

Uragan Delta preti uništenjem Americi: Stižu vetrovi od 230 kilometara na sat

Talasi su usled jakih vetrova od dva do četiri metra viši od uobičajenog nivoa i to severno od oblasti Jutakan

  • 2
Uragan Delta Foto: Tanjug/AP

Američki centar za uragane (NOAA) saopštio je da Sjedinjenim Američkim Državama, ali i susednim zemljama preti snažni uragan Delta.

Naime, ugroženi su Meksiko i Kuba, a prema navodima ove ustanove, talasi su usled jakih vetrova od dva do četiri metra viši od uobičajenog nivoa i to severno od oblasti Jutakan, objavljeno je na Fejsbuk stanici NOAA.

Delta se, prema procenama meteorologa kreće u smeru zapada-severozapada i očekuje se da će u narednim danima kretati tom putanjom. Očekuje se da će Delta stići do Meksičkog zaliva u sredu popodne, odnosno da će u petak biti na severnoj strani zaliva.

Kako navodi NOAA, reč je o uraganu četvrte kategorije, a vetrovi unutar oluje razvijaju brzinu i do 230 kilometara na sat.

Ova ustanova kaže da bi Delta trebalo u petak da stigne i do Sjedinjenih Američkih Država, a prema oceni meteorologa, ova vremenska nepogoda posebno preti regionima Luizijana i Misisipi.

Građani u ovim delovima SAD su upozoreni da imaju plan u slučaju uragana i da se pridržavaju saveta lokalnih vlasti, odnosno da je nevreme može da nanese veliku materijalnu štet, čak i da odnese i ljudske žrtve.

Očekuje se da Delta donese od 10 do 15 centimetara kiše.

Video: Uragan Sali urnisao Ameriku: Četiri dana kiše, pola miliona bez struje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA