≫ 

Došao kući za praznik, pa ubio roditelje: Skuvao ih u kiselini jer nisu hteli da mu plaćaju račune

Užasan zločin dogodio se 2016. godine kada je sin došao kući za praznik

  • 4
Joel Guy Jr Foto: Knox County Sherriff's Office

Sud u Tenesiju osudio je Džoela Gaja Džuniora (32) na doživotnu kaznu zatvora jer je ubio roditelje i skuvao ih u kiselini kako bi od osiguranja dobio oko pola miliona dolara.

Džoel Gaj Džunior proglašen je krivim u petak po više tačaka optužnice, preneo je Sun.

Za ubistvo prvog stepena tužioci nisu tražili smrtnu kaznu, a sudiji Stivu Svordu trebalo je tri sata da ga osudi.

Tužioci tvrde da je Džoel fatalno izbo svoje roditelje Džoela Gaja Seniora (61) i Lisu Gaj (55), raskomadao njihova tela pa ih prokuvao u kiselini, kako bi došao do osiguranja od 500.000 dolara nakon što je saznao da planiraju da se penzionišu i više mu ne plaćaju račune.

Sin je uhapšen nekoliko dana nakon Dana zahvalnosti 2016. godine zbog ubistva roditelja, koje se dogodilo kada je došao kući za praznik iz Luizijane.

Na suđenju je rečeno kako je ubica u svesci napisao jezive detalje o tome kako planira da isecka roditelje, baci ostatke u wc šolju i istopi njihove prste.

Muškarac je prvo prišao roditeljima i smireno ih i smišljeno unakazio batinama, a onda im je isekao tela i ubacio njihove delove u vrećice.

Prvo je tela hteo da odnese u šumu, ali je neke ostatke ostavio u kupatilu, dok je ostale prebacio u dva odvojena kontejnera.

Posebno je svima u sudnici bila degutantna informacija da su majčinu glavu našli u kuhinjskom loncu punom vode.

Tokom suđenja je više puta menjao svoj iskaz, a u jednom trenutku je kazao da ih nije ubio. Kasnije je tražio, ukoliko ga osude, da bude pogubljen.

Detektiv Džeremi Mekord, koji je vodio istragu o ovom dvostrukom ubistvu, rekao je 2018. kako je to bilo njegovo "najstravičnije iskustvo u policiji, odnosno u celom životu". Kazao je da je "krvi bilo svuda ... na zidovima i na podu".

Prema navodima tužilaca, roditelji su sinu nekoliko dana pre ubistava rekli kako ga više neće finansijski izdržavati. Optuženi je u to vreme živeo u Luizijani, ali je tokom Dana zahvalnosti boravio kod roditelja, koji su ubijeni dan ili dva nakon praznika.

Džoel nikada nije radio, a na Univerzitetu u Luizijani studirao je već 10 godina.

Video: Muškarac ubio dedu i raskomadano telo bacio u jezero

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA