≫ 

Bukti rat! Jermeni pogodili kasarnu i ubili 200 vojnika Azerbejdžanaca, Stepanakert pod bombama

Vojska Karabaha je granatirala skladište goriva usled čega je uništena i kasarna

  • 20
Stepanakert Foto: Tanjug/AP

Snažne borbe vode se na teritoriji samoproklamovanog regiona Nagorno-Karabaha, a prema nezvaničnim informacijama, i dalje traje granatiranje prestonice tog područja, Stepanakerta.

Da podsetimo, udari na ovaj grad intezivirani su od vikenda, a prema navodima nekih medija, žene i deca povukli su se odatle zbog ratnih dejstava.

Ubijeno 200 vojnika

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da su jermenske snage uništile skladišta goriva Oružanih snaga Azerbejdžana, a da je u granatiranju pogođena i kasarna u kojoj je poginulo 200 vojnika.

- Kao rezultat sjajno izvedenih akcija Armije odbrane Karabaha, uništeno je još jedno skladište naftnih derivata od vitalnog značaja za azerbejdžansku vojsku - objavila je na Fejsbuku portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan, uz video snimak uništenja skladišta.

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan je na svom Fejsbuku objavio da se pored uništenog skladišta nalazila kasarna sa neprijateljskim vojnicima.

Prema njegovim rečima, vojska Karabaha je granatirala skladište goriva usled čega je uništena i kasarna.

- U kasarni ima 200 žrtava. Njihova vojska za njih ne predstavlja nikakvu vrednost - napisao je piše Ovanisjan, piše "Sputnik", a prenosi Tanjug.

Ranije je bilo objavljeno da je vojska Karabaha raketnim i artiljerijskim udarima likvidirala dva velika neprijateljska skladišta goriva i maziva. Borbe u zoni sukoba u Karabahu traju od 27. septembra.

Video: Oboren još jedan azerbejdžanski avion u Nagorno-Karabahu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    7. oktobar 2020 | 19:26

    Koliko god jedni drugima naudili, opet će se sjesti za sto i tako, al'samo tako doći do rešenja. Prema tome ljudi uradite to odmah,a ne kad izgine mladost sa obadvije strane.

  • Cool

    7. oktobar 2020 | 20:54

    Napred jermeni

  • РВ

    7. oktobar 2020 | 19:57

    200 војника. Ало знате ли ви колико је 200 војника? Ратна пропаганда.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA