≫ 

Bela kuća krije tačan broj zaraženih? Koronu "pokupile" 34 osobe povezane sa predsednikom

Dosad je bilo potvrđeno samo nekoliko slučajeva u Beloj kući, predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija su zaraženi, kao i savetnica Houp Hiks...

  • 0
Donald i Melanija Tramp,Hope Hicks, Kayleigh McEnany, Stephen Miller, Admiral Charles Ray Foto: Tanjug/AP, Wikimedia Gage Skidmore/U.S. Coast Guard

Izveštaj koji je procurio u javnost pokazuje da je žarište korona virusa u Beloj kući mnogo ozbiljnije nego što se mislilo, a 34 člana Bele kuće je zaraženo kovidom-19.

Oni koji su inficirani nisu imenovani, navodi ABC news koji je imao uvid u dokument FEMA.

Dosad je bilo potvrđeno samo nekoliko slučajeva u Beloj kući, predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija su zaraženi, kao i savetnica Houp Hiks, pisac govora Stiven Miler, menadžer kampanje Bil Stepin, sekretar za medije Kejlej Mekenani i još nekoliko članova.

Ovaj dokument međutim proširuje spisak značajno.

U njemu se navodi i da je "viši savetnik predsednika" takođe među inficiranima, te dovodi do sumnje da osoblje Bele kuće uopšte zna skalu problema.

Smatra se da je događaj u Beloj kući održan 26. septembra verovatno bilo žarište i stoga su mnogi ljudi iz Trampovog bliskog kruga se baš tamo zarazili.

Tramp je, da podsetimo, posle tri dana boravka u vojnoj volnici "Volter Rid" izašao iz nje i vratio se svojim dužnostima.

Video: Donald Tramp napustio bolnicu u kojoj se nalazio zbog korona virusa i vratio se u Belu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA