≫ 

Rusija izdala poternicu za beloruskom opozicionarkom Svetlanom Tihanovskajom

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti izvestila je da je Tihanovskaja u Belorusiji optužena za izazivanje nestabilnosti i pokušaj preuzimanja vlast

  • 18
Svetlana Tihanovskaja, Svyatlana Tsikhanouskaya Belorusija protesti Foto: Tanjug/AP

Ime beloruske liderke opozicije Svetlane Tihanovskaje pojavilo se na ruskoj poternici. Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je poternicu za 38-godišnjakinjom koja je prebegla u Litvaniju nakon što je optužila dugogodišnjeg vođu Belorusije Aleksandra Lukašenka za prevaru na izborima.

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti izvestila je da je Tihanovskaja u Belorusiji optužena za izazivanje nestabilnosti i pokušaj preuzimanja vlasti, piše AFP.

S druge strane, Belorusija nije izdala poternicu za Tihanovskajom. Portparolka beloruskog ministarstva unutrašnjih poslova Olga Čemodanova rekla je za portal Tut.by kako za sada "nema informacija koje bih mogla podeliti".

Poternicu su komentisali i saradnici opozicionarke.

- Ne znamo za to. Svetlana nije dobila nikakvu poruku o tome. Ali ovo nas zapravo malo zanima - poručili su iz izborne kancelarije Tihanovskaje, prenosi Index.hr.

Tihanovskaja se nedavno susrela s evropskim čelnicima, uključujući francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačku kancelarku Angelu Merkel.

Video: Belorusija, zemlja čuda: Nema siromašnih ali nema ni demokratije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    8. oktobar 2020 | 15:50

    Naravno da se uhapsi,kokosarka htela je rat u Belorusiji.

  • Stole

    8. oktobar 2020 | 13:34

    Lepo,dikatatura sve vise uzima maha. Ne razumem kako sme Rusija da se mesa u politiku Belorusije. Ali tako ti je to kad imas diktatora.

  • Toma

    8. oktobar 2020 | 14:54

    Doći će i ovim diktatorima jednog dana kraj. Radi šta hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš. A pazi ovog bednika simpatizera komunizma i diktature, njemu su svi poturice koji normalno razmišljaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA