Skandal u SAD: Šestoro optuženo zbog sumnje da su hteli da otmu guvernerku

Kako se navodi u optužnici, ovi optuženi muškarci želeli su da preduzmu "aktove nasilja" prema onima koji krše ustav Amerike

  • 0
Grečen Vilmer Grečen Vilmer, Foto: Printscreen/Youtube/ Washington Post

Šest osoba u Sjedinjenim Američkim Državama optuženo je zbog sumnje da su planirale otmicu guvernerku Mičigena, pripadnicu Demokratske partije Grečen Vitmer.

Kako javlja CNN, optuženi su Adam Foks, Taj Garbin, Kejlen Frenks, Danijel Haris, Brandon Kaserta i Beri Kroft.

Prema pisanju “The Detroit News”, FBI je saznao za planiranje napada početkom 2020. godine putem društvenih mreža. Tada je jedna grupa ljudi raspravljala o tome da se nasilno sklone sa vlasti neki predstavnici vlade, ali i neki funkcioneri iz sudstva, odnosno policije.

- Kroft i Foks su se složili da ujedine druge u svom planu da preduzmu aktove nasilja nad predstavnicima vlasti u više saveznih država, koji su prema njihovom mišljenju kršili ustav Amerike - navodi se u optužnici, a među metama je bila i guvernerka Mičigena, Grečen Vitmer.

Kako saznaju američki mediji, FBI je podmetnuo agenta koji je otputovao u Ohaju 6. juna i tamo se susreo sa Kroftom, Foksom i još 13 osoba.

- Oni su tada razgovarali o različitim načinima da postignu svoj cilj - od mirnih pokušaja do nasilnih akcija... Nekoliko članova te grupe govorilo je o tome da bi “tiranini trebalo da budu ubijeni”, ili da se otmu guverneri - dodaje se u optužnici.

Grupa je u jednom trenutku na sastanku govorila o tome da prošire broj članova, te je Foks kazao da je zbog toga kontaktirao “jednu militantnu grupu u Mičigenu”.

Video: Pokušao da otme dete pred majkom u krcatom restoranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA