≫ 

Napeto: Jermenija i Azerbejdžan se međusobno optužuju za kršenje primirja

Primirje u Nagorno-Karabahu je stupilo na snagu danas u podne

  • 1
Nagorno-Karabah Jermenija Azerbejdžan Foto: Tanjug/AP

Svet ne miruje, dok je iz koalicije koju predvodi Saudijska Arabija u Jemenu saopšteno da su danas otkrivena i uništena dva drona sa eksplozivom koje su šiitski pobunjenici Huti lansirali na ciljeve u Saudijskoj Arabiji, dotle se Jermenija i Azerbejdžan međusobno optužuju za kršenje primirja.

Kako prenosi Rojters, ove izveštaje državne agencije Saudi Pres nisu komentarisali iz štaba Hutija, piše Tanjug.

Sukobi u Jemenu su eskalirali 2015. godine kada je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intervenisala s ciljem da vrati na vlast vladu svgnutog predsednika Abda Rabua Mansura Hadija.

Uzajamne optužbe Jermenije i Azerbejdžana za kršenje primirja

Jermenija i Azerbejdžan nastavljaju da se međusobno optužuju za kršenje primirja u Nagorno-Karabahu, koje je stupilo na snagu danas u podne, u skladu sa sporazumom koji su dve strane postigle u petak na sastanku u Moskvi.

- Ignorišući humanitarno primirje, koje je stupilo na snagu 10. oktobra u 12 azerbejdžanske jedinice su u 12.05 napale područje Karahambejli - napisala je na Fejsbuku portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušana Stepanijan.

Ona je navela da jedinice Nagorno-Karabaha, jermenske enklave u Azerbejdžanu, preduzimaju odgovarajuće mere za suzbijanje protivničkog napada, prenosi agencija RIA Novosti.

S druge strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da jermenska vojska gađa gradove Terter i Agdam u Karabahu.

Video: Snimak vađenja gelera iz glave azerbejdžanskog dečaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sulejman poturica

    10. oktobar 2020 | 13:35

    Ako su turci zauzeli tudje nema primirja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA