≫ 

Kim Džong Un zaplakao na vojnoj paradi: Brisao suze dok je govorio narodu o "nula" slučajeva kovida

Zapadni mediji primetili su njegovo emotivno stanje posebno dok je govorio o nedaćama ljudi

  • 28
North Korea Party Anniversary Foto: Tanjug/AP/KRT

U prestonici Severne Koreje, Pjongjangu, u subotu je održana velika vojna parada povodom 75. godišnjice vladajuće Komunističke partije, na kojoj je prikazana moćna interkontinentalna balistička raketa. Lider zemlje Kim Džong Un održao je emotivan govor, puno drugačiji od prethodnih, a čak je i zaplakao.

Vojna parada i demonstracija moći kulminirala je retkim pojavljivanjem lidera zemlje, koji se obratio pristalicama.

Ovoga puta Kim je veliki deo govora posvetio posebno pripremljenim porukama kako bi pokazao saosećanje sa stanovnicima Severne Koreje.

U svom govoru iskazao je zahvalnost i rekao da mu je žao što nije uspeo da značajno poboljša život građana uprkos njihovoj apsolutnoj podršci.

Međunarodni mediji su primetili Kimovo emotivno ponašanje posebno dok je govorio o nedaćama ljudi.

Snimljen je kako na trenutak skida naočare kako bi obrisao suze usred govora.

Kim je bio emotivan i plakao je dok je zahvaljivao građanima Severne Koreje na "nula" slučajeva kovida. Takođe je poželeo sve najbolje drugima u svetu koji se bore protiv kovida.

- Želim dobro zdravlje svim ljudima širom sveta koji se bore protiv bolesti zlog virusa -rekao je on.

Tokom govora, koristio je izraze poput "ozbiljnih izazova", "bezbrojnih iskušenja" i "katastrofa bez presedana u istoriji".

To, prema rečima stručnjaka, pokazuje da mu je zaista teško da upravlja, i oseća pritisak zbog briga da bi njegov narod mogao da bude uznemiren ili pokoleban zbog ove vrste poteškoća.

Kako se vidi na snimku, Kim Džong Un, ali i ljudi u masi, nisu nosili maske za lice, niti je bilo ko pazio na socijalnu distancu.

Sa druge strane, mnogima su tekle suze dok su ga slušali.

Stručnjaci se slažu da se ovaj govor puno razlikuje od prethodnih govora na vojnim paradama, koji su se uglavnom fokusirale na razmetanje vojnom moći.

Kako prenose mediji, Kim je se borio da ne zaplače dok je govorio o agoniji sa kojom se suočava narod u njegovoj zemlji, ali je navodno imao veliki osmeh na licu kada se na paradi pojavila interkontinentalna balistička raketa, za koju se sumnja da može da stigne do SAD-a.

Video: Kim Džong Un na belom konju se probija kroz svetu planinu i smetove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA