Korona virus ne posustaje, Hongkong već ušao u četvrti talas?

- Slučajevi koronavirusa su se očigledno vratili, a u oktobru smo već ušli u četvrti talas - kaže profesor sa Univerziteta Hongkong

  • 2
Hongkong, Kina Ilustracija, Foto: Pixabay

Hongkong se već nalazi na udaru četvrtog naleta korona virusa, upozoravaju medicinski stručnjaci.

Kako javljaju kineski mediji, u tom gradu je registrovano još 11 slučajeva korona virusa, a profesor Univerziteta Hongkong Ho Pak-leung, koji je po struci specijalista za infektivne bolesti, upozorio je na novi razvoj događaja i istakao da bi situacija mogla jako brzo da se pogorša. Međutim, on je istakao da bi dodatno pooštrovanje mera socijalnog distanciranja vrlo verovatno imalo loš uticaj na ekonomiju, i objasnio da bi to trebalo da se uvede samo kao poslednje sredstvo.

- Slučajevi koronavirusa su se očigledno vratili, a u oktobru smo već ušli u četvrti talas. Do sada smo u ovom mesecu otkrili 49 novozaraženih, a u većini slučajeva reč je o žarištima i nepoznat je izvor zaraze - kazao je Ho, a prenosi South China Morning Post.

- Vlada bi trebalo da pooštri inspekcije visokorizičnih mesta u gradu pre nego što se epidemije pogorša, kao što su restorani i barovi. Ukoliko se vlasnici tih mesta nisu pridržavali pravila, trebalo bi odmah da budu kažnjeni - dodao je on.

Ovaj profesor smatra da bi vlast trebalo da identifikuje visokorizične grupe kako bi bile testirane, kao i da poveća broj lokacija na kojima ljudi mogu da obave test.

Predsednik Unije lekara Hongkonga, Henri Jeung Čiju-fat, kazao je da bi vlast trebalo finansijski podrži troškove doktora koji dolaze da testiraju pacijente na koronavirus.

Eksperti su ranije predložili uvođenje obaveznog testiranja za sve one koji manifestuju simptome te bolesti.

Video: Kruzer World Dream u karantinu u Hongkongu zbog koronavirusa: Na njemu je dvoje srpskih državljana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA