≫ 

Preuzela biznis trgovine droge od muža: Imala neobičan sistem za prenos, fotka "budže" sve govori

Tran je priznala krivicu, a na suđenju je otkriveno kako je švercerka krila drogu "na zanimljivom mestu"

  • 0
Zaplena, heroin, australija Stjuardesa je krila heroin u brushalteru, Foto: AUSTRALIAN BORDER FORCE

Žena poznata po nadimku “Kraljica Ričmonda”, kojoj se sudi za trgovinu drogom u Australiji, optužena je da je celu operaciju trafikinga narkotika preuzela od supruga, odnosno koristeći njegove kontakte.

Mišel Tran (48) čeka određivanje kazne pošto je priznala krivicu da je uvozila i preprodavala heroin. Tužilac Džonatan Mening kazao je da ona predstavlja “vrh sindikata koji se bavi trgovinom droge”, a predočeno je poroti da je zarađivala 20.000 dolara po kilogramu uvezenog heroina.

Kako navodi “News.com.au”, privukla je pažnju policije zato što se hvalila kakav uticaj ima u Ričmondu i koliko je uspešna u tom poslu. Čak je u više navrata govorila kako je njena droga vrhunskog kvaliteta, objasnio je Mening.

Poroti je objašnjeno kako je Tran organizovala posao. Naime, ona se držala podalje od situacija u kojima je dolazilo do razmene novca za drogu. Treba napomenuti da je policija u oktobru, novembru i decembru 2018. godine sprovodila istragu protiv nje.

Kako se navodi, ona je u tom periodu ugovorila uvoz heroina u Australiji vrednog 2,4 miliona dolara, koji se prodaje po tri do četiri puta više na ulici. Heroin je dolazio do Australija iz Jugoistočne Azije putem stjuardese koja je pakete heroina sakrivala u grudnjaku i donjem vešu.

Zaplena, heroin, australija Droga je bila skrivana i u donjem vešu stjuardese, Foto: AUSTRALIAN BORDER FORCE

Njen glavni kontakt bio je čovek u Vijetnamu za koga je rekla da je rođak njenog supruga. Prema pisanju medija, u novembru bi trebalo da bude saopštena presuda ovoj 48-godišnjoj “kraljici trgovine drogom”.

Stjuardesi skoro pet godina robije

Stjuardesa koja je švercovala pakete heroina u donjem vešu provešće najmanje četiri godine i devet meseci u zatvoru. Uspešni biznismen koji je podizao drogu u Australiji i sastajao se sa kupcimo pre nego što je novac nosio u Maleziju dobio je tri godine robije.

Njena pomoćnica, koju je Tran oslovljava kao “vojnik” provešće najmanje sedam godina u zatvoru.

Video: Mladić (36) uhapšen zbog šverca heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA