Još jedna liderka EU napustila samit u Briselu zbog korona virusa

Nakon Ursule fon der Lajen, i premijerka Finske napustila samit iz predostrožnosti

  • 0
Sana Marin Foto: Tanjug/AP

Finska premijerka Sana Marin postala je još jedna liderka Evropske unije koja je napustila dvodnevni samit u Briselu, istakavši danas da je napustila razgovore "tet-a-tet" kao meru predostrožnosti zbog korona virusa.

Marin je na svom Tviteru nalogu zatražila od Švedske da zastupa Helsinki na razgovorima, gde lideri nose maske i održavaju distancu usled novog skoka infekcija Kovid-19 širom Evrope, preneo je Rojters.

Ni premijer Poljske Mateuš Moravjecki nije učestvovao na samitu jer je u samoizolaciji u Varšavi, dok je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen napustila juče sastanak lidera EU 27 zbog odlaska u karantin.

Fon der Lajen je neposredno nakon početka sastanka u Briselu dobila informaciju da je član njene kancelarije juče ujutru dobio pozitivan test na korona virus.

- Moj test je negativan, ali iz predostrožnosti odmah napuštam Evropski savet i odlazim u samoizolaciju - napisala je Fon der Lajen na Tviteru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA