Amina se tek rodila kada su napadači upali u porodilište: Ubili su joj majku i nju upucali tri puta

U napadu je ubijeno 16 porodilja

  • 6
Amina Printscreen/BBC

Kada su tri naoružana napadača upala u porodilište u Kabulu u maju ove godine, mala Amina je zadobila tri prostrelne rane na nogama.

Lekari koji su je lečili u početku su se plašili za njen život, ali sada, sa pet meseci, nadaju se da će ova devojčica jednog dana prohodati.

Amina je od tada postala simbol istrajnosti za sve. Za Avganistan, za Kabul, za sve.

Bila je stara samo dva sata kada je pogođena u noge prilikom napada na porodilište u Kabulu. Čak 16 majki ubijeno je u napadu, a Aminina majka je jedna od njih.

BBC je objavio prilog u kom prikazuje napredak male Amine. Njen lekar kaže da je sigurno da će ova devojčica jednog dana hodati.

- Hodaće. Videli ste da može da stoji. Tako da će i hodati. Zaista sam srećan jer sam je video pre možda mesec dana i zaista je neverovatno napredovala. Od njenog napretka, nogu, zaista je sve savršeno - kaže doktor Najebulah Bina iz Instituta za majke i decu.

Prosto je neverovatno da se ovakav slučaj dogodio danas, u 21. veku. Amina je zbog toga postalo ime, poznato širom sveta.

- U svetu se nije dogodio ovakav slučaj. Dete, staro samo dva sata, upucano tri puta u noge. Ubili su njenu majku. Nadam se da će Amina da bude bolje i srećan sam jer je njena noga spasena - navodi Rafiulah, otac ove devojčice.

Video: Napad na bolnicu u Kabulu: Čule se snažne eksplozije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    16. oktobar 2020 | 20:33

    Od tuge na znam sta bih napisala....

  • Gaga

    16. oktobar 2020 | 19:47

    Zalosti...

  • marija

    16. oktobar 2020 | 21:16

    niko ne moze reci da ovi krvolocni vukovi nisu namerno uradili ovakvo neljudsko delo, jer su napali bolnicu a ne kasarnu, zbog toga Bog je odabrao da Ona treba da zivi, zelim joj svu srecu ovozemaljskog sveta, zelim joj da upozna ljude, a ne zveri kao ove koje su joj ubile majku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA