≫ 

Prve informacije o napadaču iz Pariza koji je obezglavio nastavnika: Imao je samo 18 godina

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda

  • 26

Napadač iz Pariza  koji je brutalno ubio nastavnika istorije u srednjoj školi najverovatnije je imigrant poreklom iz Čečenije koji ima samo 18 godina. Njegovo ime nije objavljeno, a preminuo je nakon što ga je upucala policija.

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, preneo je Rojters. Nastavnik je identifikovan kao Samuel P.

Kada je reč o napadaču, o njemu se ne zna mnogo. Iako su pojedini mediji preneli da je možda reč o "besnom roditelju", "Daily mail" prenosi reči izvora iz istrage koji navode da napadač ima "čečensku pozadinu".

"Le Parisien" navodi da je osumnjičeni 18-godišnjak čečenskog porekla i da nije reč o Alžircu rođenom 1992. godine kako je prvobitno objavljeno. Prema nekim navodima, napadač je rođen u Moskvi, ali ruska ambasada i dalje proverava te informacije, piše Sputnik.

Policija je likvidirala napadača, a tužilac je rekao da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Policija je uočila osumnjičenog napadača, jer je nosio nož na maloj udaljenosti od mesta napada i pucala je na osumnjičenog. Policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče "Alahu Akbar" ili "Bog je velik". Portparol policije rekao je da se i te informacije proveravaju.

Makron na mestu ubistva: Teroristi neće deliti Francusku

Muškarac koji je ubio srednjoškolskog nastavnika zbog toga što je učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda "gađao" je slobodu izražavanja, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.

- Jedan građanin je danas ubijen zato što je bio učitelj i zato što je učio slobodi izražavanja - rekao je Makron u blizini škole u predgrađu Pariza u kojoj je profesor ubijen. Makron je okarakterisao napad kao islamistički terorizam.

- Cela zemlja stoji iza svojih učutelja. Teroristi neće deliti Francusku, mračnjaštvo neće pobediti - rekao je on.

U Francuskoj je tokom proteklih nekoliko godina zabeležena serija nasilnih napada koje su izveli islamistički ekstremisti.

Video: Teroristički napad u Parizu: Odrubio nastavniku glavu vičući Alahu akbar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I Tesla

    17. oktobar 2020 | 00:13

    Cuj Makarona... srpske odrezane glave nije tako tumacio... islamski teroristi po Bosni su harali i jos haraju... Nama nisu dali da se branimo a sad te neke velike rijeci...

  • Pp

    16. oktobar 2020 | 23:13

    Sloboda govora? Niko ne sme da kaze istinu. Smete li da objavite komentare koji konstatuju da je islam "religija nasilja, monstruoznosti, jednoumlja, netolerancije i u totalnoj suprotnosti sa svim normalnim i civilizovanim"??? Došli su u Evropu u naše kuće, na našu zemlju i ne poštuju evropske vrednosti, sekularnost i slobodu misljenja, govora i kritike, neka idu tamo gde su njihovi izopačeni zakoni. Islam je najveća pretnja civilizaciji, ko to još ne shvata shvatice za 20 godina, možda...

  • Дејан Младеновић

    17. oktobar 2020 | 00:34

    La Republique Islamique de France

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA