≫ 

Apel lekara u Italiji, gde deluje da sve kreće iz početka: Primenite "autolokdaun"

Upozoravaju da je situacija u vezi sa širenjem virusa veoma ozbiljna

  • 0
Italija, koronavirus, korona virus Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar italijanskog udruženja lekara opšte prakse doktor Silvestro Skoti uputio je u ime kolega, apel građanima da primene “autolokdaun”, jer je situacija sa širenjem korona virusa veoma ozbiljna.

Imajući u vidu eksponencijalno šrenje covida-19, lekari pozivaju građane da maksimalno ograniče sve one radnje koje mogu pogodovati daljem širenju korona virusa, prenosi Tanjug.

- Naravno, treba nastaviti radne aktivnosti, ali sve drugo što nije esencijalno treba u ovom teškom vremenu žrtvovati u ime javnog zadravlja i svih nas - piše u apelu lekara opšte prakse.

Prema lekarima, čak i ako vlasti nisu nametnule karantin, građani treba da ograniče kretanje, na primer da svedu kupovinu namirnica na jednom sedmično, da u samoposlugu uvek ide isti član porodice, što će omoguciti lakše traganje za eventualno zaraženim, da se izlaži samo kada je to neophodno, i da izbegavaju druženja izvan uže porodice.

- U ovom trenutku treba sačuvati posao, a sve drugo što nije neophodno odložiti - piše u apelu lekara opšte prakse.

Apel koji šalju italijanski lekari opšte prakse ima posebnu težinu u svetlu činjenice da su upravo oni bili prvi na udaru i profešionalno, među najbrojnijim žrtvama u prvom talasu pandemije covida-19 kada je oko 200 lekara podleglo zarazi od korona virusa.

Video: Slike iz bolnica ulivaju jezu u kosti, ali snimak lečenja bolesnih u kućnom karantinu je strašan

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA