Još jedna ekološka katastrofa zabrinula svet: Hiljade mrtvih riba na obali, galebovi se goste

Nakon stravične letnje suše, plodan ruski region zadesila nova katastrofa

  • 5

U Kalmikiji na jugu Rusije prolaznici su zabeležili stravičan prizor - na hiljade mrtvih riba koje se raspadaju na obali.

Ovaj prizor dodatno je zabrinuo sve jer se dogodio nakon sušnog leta koji je čitavom regionu naneo ogromnu štetu. Snimak, na kom se vidi kako se galebovi "goste" mrtvim ribama uznemirio je ne samo Ruse, vać čitav svet, jer nikom nije jasno zašto je došlo do ovakvog pomora.

Snimak je nastao kod veštačkog jezera Aršan-Zelmen, koji se nalazi na oko 150 kilometara od grada Elista, a iz ovog jezera vodom se snabdevaju sva okolna domaćinstva.

Ovog leta region je već pretrpeo ozbiljnu sušu, što je rezultiralo značajnom štetom u uzgoju paše, primarnoj industriji u regionu. Polovina pašnjaka Kalmikije postala je neplodna zbog odsustva kiša i invazije skakavaca, što je primoralo farmere da kupuju stočnu hranu za ishranu stoke.

Ruski istražni komitet pokrenuo je pregled okolnosti u vezi sa incidentom kako bi doneo odluku o daljoj pravnoj akciji. To dolazi samo nekoliko nedelja nakon misterioznog pomora na ruskom Dalekom istoku.

Apokaliptični prizori obale Pacifika na Kamčatki prepuni ispranih hobotnica, rakova, morskih zvezda, sunđera, morskih ježeva i drugih morskih životinja zgrozili su svet. Uzrok tog izumiranja ostaje neidentifikovan, a lokalni zvaničnici krive za sve „crvenu plimu“, tačnije cvetanje algi koje troše kiseonik iz vode, i smatraju da za katastrofu nije odgovoran čovek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA