Ovako izgleda brdo droge: Najveća zaplena u istoriji Amerike, nađen kokain, heroin, kristal met

Operacija "Kristalni štit" je nacionalna akcija u koju je uključeno 70-80 istražitelja u nekoliko gradova, uključujući Peris, Fontanu, Los Anđeles, San Diego, Finiks i Atlanta

  • 0
California Meth Seizure, droga zaplena

Foto: Tanjug/AP

U najvećoj zapleni droge u američkoj istoriji oduzeto je preko 900 kilograma kristal meta, kao i preko 450 kilograma kokaina i heroina. Droga je oduzeta iz jedne kuće meksičkog narko-kartela u Perisu u Kaliforniji.

- Ovo je dovoljno droge za svakog muškaca, ženu i dete u Sjedinjenim Američkim Državama i Meksiku. Svako istraživanje pokazuje da tamo gde ima zavisnosti od kristal meta, ima i nasilnog kriminala, uključujući pljačke, napade i ubistva - rekao je zvaničnik DEA Timoti Ši.

Operacija "Kristalni štit" je nacionalna akcija u koju je uključeno 70-80 istražitelja u nekoliko gradova, uključujući Peris, Fontanu, Los Anđeles, San Diego, Finiks i Atlanta.

DEA navodi da su akcije i dalje u toku, a da je policija zaplenila više od 2.000 kilograma meta širom zemlje.

Najveća zaplena je upravo u Perisu.

- Najveća zaplena DEA u zemlji je značajan udarac na kartele, ali što je važnije, to je ogromna pobeda za zajednice širom Južne Kalifornije i SAD koje su morale da izađu na kraj sa bujicom metamfetamina koja dolaze u njihove četvrti. Nastavljamo da radimo sa našom državom i lokalnim partnerima - rekao je Ši.

Prema podacima DEA, istraga transporta droge sa juge na granici odnosi se na Sinloa kartel. Od juna su neprekidnim nadzorom identifikovani kuriri i skladišta droge.

Istorijska zaplena u Južnoj Kaliforniji proistekla je iz akcije 2. oktobra kada su istražitelji primetili kako je kurir imao isporiku na parkingu u mestu Moreno. Umešani su uhapšeni, što je onda dovelo do daljeg pretresa.

Zaplenjeno je 25 torbi pretovarenih kokainom, heroinom i metom, navodi DEA.

Droga je bila namenjena distribuciji širom regiona, naveli su istražitelji.

Video: Brutalno hapšenje kriminalne grupe i zaplena veće količine narkotika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA