Italijanska pokrajina koja je najgore pogođena u prvom talasu epidemije ponovo uvodi policijski čas

Zabrana kretanja biće na snazi od 23 sata uveče do 5 ujutro

  • 0
Italija korona virus Foto: Tanjug/AP

Italijanska severna pokrajina Lombardija, koja je bila nateže pogođena prvim talasom epandemije kovida-19, priprema se da uvede policijski sat u sklopu strožih mera suzbijanja širenja zaraze.

Zabrana kretanja biće na snazi od 23 sata uveče do 5 ujutro. Mera stupa na snagu u četvrtak.

- Slažem se s uvođenjem strožih mera za Lombardiju - izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranca i dodao da je o tome razgovarao s predsednikom (pokrajine) Atiliom Fontanom i gradonačelnikom Milana Đuzepeom Salom.

U Italiji je od petka snažno narastao broj novozaraženih kovidom-19, s više od 10.000 na dan, a Lombardija je najviše pogođena kao što se dogodilo kada je epidemija počela u Italiji u februaru i martu, piše Hina.

Bogata severna pokrajina Lombardija koja s Venecijom i Emilijom Romagnom čini ekonomski motor Italije, u ponedeljak je potvrdila 1.687 novozaraženih od ukupno 9.338 u Italiji.

Od početka pandemije u Lombardiji je bilo potvrđeno 128.456 slučajeva, a u celoj Italiji 423.578, od čega je 17.084 umrlo u Lombardiji, a u celoj Italiji 36.616, prema službenim podacima ministarstva zdravstva.

Od 12. do 19. oktobra broj hospitalizovanih zaraženih kovidom u Lombardiji narastao je za 145 posto, a broj obolelih na intenzivnoj nezi za 126 odsto. Zbog toga su pokrajinske vlasti zatražile policijski sat i zatvaranje vikendom svih neprehrambenih prodavnica.

Video: Korona virus ih je praktično osakatio, a sada nude besplatan smeštaj za turiste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA