≫ 

Jugoslav koji je Tamari Ekleston ukrao milione povezan i sa trostrukim ubistvom?

Pljačka veka, kako su je nazvali tamošnji mediji, šokirala je svetsku elitu jer se odigrala u najluksuznijoj četvrti Londona, koja je odlično obezbeđena

  • 0
Tamara Eklston Foto: Profimedia

Mladić srpskog porekla, Jugoslav Jovanović (23) koji je uhapšen 17. septembra zbog sumnje da je predvodio milionsku pljačku doma Tamare Ekleston u Londonu, navodno je i na teritoriji zemalja bivše Jugoslavije počinio trostruko ubistvo.

Kako pišu italijanski mediji, navodno su Jovanović i odbegli Danijel Vuković koji je poreklom iz Hrvatske, a za kojim se traga, ubili tri osobe na teritoriji zemalja bivše Jugoslavije. Za Vukovića postoje određene pretpostavke da se krije u Srbiji, prenosi Blic.rs.

- Jovanović je u Italiji poznat kao kralj prevara i mag provala. Njegovu bandu nazivaju "zlatne ruke". Jovanović je jednom izveo pljačku draguljarnice tako što se prerušio u rabina i vlasniku dao džak pun lažnog novca - preneli su mediji.

Kako je već pisano, utvrđeno je da je Jovanović osmislio akciju upravo sa Vukovićem, a da su im u tome pomagali rumunski državljani Marija Mestar (47) i njen sin Emil Savastru (26), kao i državljani Italije Alesandro Malteze (44) i Alesandro Donati (43).

Četvorica muškaraca su 13. decembra taksijem došla do kuće Eklestonove. Jedan je ostao ispred vile da čuva stražu, a trojica su ušla kroz prozor u prizemlju. Alarmni sistem je bio ugašen, pa su uspeli da dođu do sobe sa četiri sefa. Otvorili su jedan i dragocenosti potrpali u "Luj Viton" torbu.

Tamara Eklston Foto: Profimedia

Mozak operacije

- Sumnja se da je Jovanović bio na čelu bande koja je 13. decembra 2019. ušla u kuću Tamare Ekleston u Londonu, dok je ona sa porodicom bila na odmoru u Laponiji. Jovanović je označen kao mozak čitave operacije, a Eklestonovoj su iz sefa odneli nakit i satove, vredne 60 miliona evra - prenose izvori.

Pljačka veka, kako su je nazvali tamošnji mediji, koju je sa saradnicima organizovao i izveo državljanin Srbije, šokirala je svetsku elitu jer se odigrala u najluksuznijoj četvrti Londona, koja je odlično obezbeđena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA