List USA Today pozvao Amerikance da ne glasaju za Trampa: Prvi put od 1982. direktno izabrao stranu

Pre četiri godine, list je pozivao da se ne glasa za Trampa, ali tada nije direktno podržao demokratskog kandidata Hilari Klinton

  • 1
Donald Trump,  Donald Tramp

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Američki list USA Today prvi put od 1982. godine, od kada postoji, odlučio je da direktno stane uz nekog kandidata na izborima za predsednika Sjedinjenih Američkih Država i danas objavio da javno podržava demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

U tekstu koji je potpisao kolegijum urednika, čitaoci lista su pozvani da ne glasaju za republikanskog kandidata Donalda Trampa, ocenivši da on nije podoban za tu funkciju, jer mu, navodi se, nedostaju temperament, znanje, postojanost i iskrenost "potrebni SAD od njenih predsednika".

Kako su ocenili, za razliku od Trampa, Bajden nudi naciji luku smirenosti i kompetentnosti, prenosi Tanjug.

Kolegijum list Ju-Es-EJ Tudej je naveo da se sastoji od ideološki i demografički različite grupe novinara, koji su prekršili višegodišnju tradiciju i zauzeli stranu u trci za predsednika, prvi put od osnivanja lista.

Pre četiri godine, list je pozivao da se ne glasa za Trampa, ali tada nije direktno podržao demokratskog kandidata Hilari Klinton.

Video: Tramp se oporavio od korone, pa zamešao kukovima ispred pristalica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. oktobar 2020 | 21:42

    Svi oni pripadaju Kabeli!!!Zlocinack9j organizaciji i pare vrte!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA