≫ 

Prvi deo Nemačke koji ide u blokadu: Stanovnici smeju napolje samo zbog neophodnih stvari

Oko 105.000 stanovnika obuhvaćeno je novim "lokdaunom"

  • 0
Berchtesgadener Land Foto: Tanjug/AP

Alpsko područje na jugu Nemačke ušlo je u novu blokadu i postalo prvi deo zemlje koji je ponovo zaključan od vrhunca pandemije korona virusa ranije ove godine.

Oko 105.000 stanovnika Berhtesgadener Landa, koji se graniči sa Austrijom, u naredne dve nedelje sme da napusti svoje domove samo iz esencijalnih razloga, prenosi BBC.

Kao i većina Evrope, i Nemačka se suočava sa oštrim porastom infekcija, ali je situacija i dalje manje ozbiljna neko u drugim velikim zapadnoevropskim zemljama.

Nemačka je zabeležila 84 slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika u proteklih 14 dana, prema Evropskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Sa druge strane, Italija je zabeležila 159, Velika Britanija 339, Francuska 427 i Španija 343 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Berchtesgadener Land Foto: Tanjug/AP

Međutim, stopa lokalne infekcije u Berhtesgadener Landu, koji se nalazi u Bavarskoj, dostigla je 273 na 100.000 stanovnika prošle nedelje, zbog čega je uveden novi "lokdaun".

Škole, restorani, barovi, pozorišta, teretane, bioskopi i hoteli biće zatvoreni, ali su dozvoljene službe u crkvama.

Posetioci u turističkom gradu Berhtesgaden zamoljeni su da odu, dodaje BBC.

Prošlog petka nemačka kancelarka Angela Merkel apelovala je na Nemce da smanje svoje socijalne kontakte kako bi se smanjila stopa infekcije.

- Molimo vas da odložite svako putovanje koje nije apsolutno neophodno, sve žurke koje nisu apsolutno neophodne. Ostanite kod kuće, gde god je to moguće - poručila je Merkelova.

Video: Šest meseci korone u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA