≫ 

Još jedna kontroverza oko Bajdenovog sina: Posedovao dijamant koji mu je poklonio kineski tajkun

Bajdenovi mejlovi, među mnoštvom informacija, izvučeni su sa njegovog laptopa koji je ostavljen na servisu u Delaveru u aprilu 2019. godine i nikada nije preuzet, rekao je vlasnik te radnje

  • 0
Hanter Džo Bajden Hunter Joe Biden Foto: Tanjug/AP, Guliver/Astrid Stawiarz/Getty Images for Town & Country

Advokati koji je radili na razvodu Hantera Bajdena, sina američkog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, od njegove supruge, raspravljali su zbog njegovog navodno posedovanja velikog dijamanta koji mu je poklonio, od tada nestali, kineski energetski tajkun, pokazuje najnovija serija mejlova koje je objavio "New York Post".

Prepiska pokazuje advokata tadašnje Hanterove supruge Ketlin Bal koja u mejlu "Bajden-hitno" zahteva informacije o dragulju.

- Hanter poseduje veliki i izutetno vredan dijamant - napisala je advokatica Rebeka Salivan 17. februara 2017. godine.

- Molimo vas da dostavite dokaze da je dijamant stavljen u sef, kojem mogu da pristupe samo ove dve strane, sutra do podneva ili nećemo imati drugog izbora nego da hitno zatražimo od suda da naloži dalje rasipanje imovine, uključujući i dijamant - navodi se.

Bajdenov advokat Sara Mancineli je prosledila mejl, zajedno sa beleškom u kojoj se kaže: "Možete li mi reći o čemu se radi i dozvoliti mi da ih uverim da ovde nema problema".

U drugom lancu prepiske, Mancineli je prosledila naknadnu poruku u kojoj je suprugin advokat zahtevao "kompletno objašnjenje, što je pre moguće" u vezi sa prebivalištem dijamanta.

- Ne znam šta bih drugo rekla, Ako budete mogli da smislite nekoliko rečenica da joj pošaljem, bila bih vam zahvalna - napisala je Salivan.

Nije potpuno jasno kako je Bajden odgovorio.

Joe, Hunter Biden, Džo i Hanter Bajden Foto: Guliver/Ng Han Guan-Pool/Getty Images

Čini se da je reč spornom dragulju od 2,8 karata, koji je Bajden dobio od Jea Jinminga, šefa kineske energetske kompanije CEFC, na večeri u Majamiju usred Bajdenovog razvoda.

Njegova tadašnja supruga je procenila da dijamant vredi oko 80.000 emričkih dolara, dok je Bajden rekao da je reč o 10.000 dolara, navodi "The New Yorker".

Bajden je tvrdio da je dijamant dao dvojici neidentifikovanih saradnika koji su prisustvovali sastanku govoreći da je znao da nije dobra ideja uzeti ga.

Takođe je rekao da ne veruje da je to zamišljeno kao mito jer njegov otac, tada bivši potpredsednik SAD, više nije bio na funkciji.

Haner je inače posle toga sklopio niz poslova sa Jeom i njegovim saradnicima, uključujući trogodišnji ugovor o savetovanju vredan 10 miliona dolara godišnje, prema podacima iz mejlova i drugih dokumenata.

Je, koji je navodno imao veze sa kineskom vojskom i obaveštajnim podacima, nestao je početkom 2018. godine nakon što su ga kineske vlasti privele.

CEFC, koja je bila najveća kineska privatna energetska kompanija, bankrotirala je početkom ove godine.

Bajdenovi mejlovi, među mnoštvom informacija, izvučeni su sa njegovog laptopa koji je ostavljen na servisu u Delaveru u aprilu 2019. godine i nikada nije preuzet, rekao je vlasnik te radnje.

Računar i hard disk zaplenio je FBI, ali je podatke sa tog laptopa prošle nedelje "Postu" predao Rudi Đulijani, nekadašnji gradonačelnik Njujorka i lični advokat predsednika Donalda Trampa.

Video: Tramp se oporavio od korone, pa zamešao kukovima ispred pristalica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA