Francuzi zbog korona virus stavljaju pod katanac 46 miliona ljudi: Policijski čas od 21 do 6 sati

- Drugi talas epidemije korona virusa sada je u toku u Francuskoj i Evropi. Situacija je veoma ozbiljna - rekao je Kasteks

  • 0
korona virus, koronavirus, Francuska Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Zbog brzog širenja korona virusa francuska vlada će proširiti policijski čas na još 38 departmana, čime će biti obuhvaćeno 46 miliona ljudi, najavio je premijer Žan Kasteks.

Nova odluka stupa na snagu u petak u ponoć i trajaće šest nedelja, a odnosiće se i na neke prekomorske francuske teritorije, prenosi Reuters i podseća da Francuska ima 67 miliona stanovnika.

Prošle nedelje policijski čas od 21 do 6 časova uveden je u Parizu i osam drugih velikih gradova.

- Drugi talas epidemije korona virusa sada je u toku u Francuskoj i Evropi. Situacija je veoma ozbiljna - rekao je Kasteks na konferenciji za novinare, dodavši da će novembar vidi veoma težak.

- Predstojeće nedelje biće teške a broj smrtnih slučajeva će nastaviti da raste - naveo je premijer, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Situacija će se procenjivati sledeće nedelje i moguće je da će policijski čas biti pooštren.

U Francuskoj se u proseku dnevno registruje više od 20.000 novih slučajeva korona virusa. Ukupan broj zaraženi premašio je 957.000.

Video: Pretrpane bolnice u Francuskoj i snimci koji lede krv u žilama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA