Putin poručio neprijateljima Rusije: "Samo se brinemo da se ne prehladimo na vašoj sahrani"

- Tokom najtežih trenutaka, ali i dalje, osećam se ponosnim na Rusiju, naše građane i njihovu spremnog da urade sve kako bi pomogli jedni drugima - kaže Putin

  • 15
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin imao je večeras prilično direktan odgovor usmeren ka svima onima koji priželjkuju propast te zemlje.

Kako je istakao tokom video sastanka sa međunarodnim klubom Valdaj, jedino što ih brine jeste jedna stvar - da se ne prehlade na njihovoj sahrani.

- Jačajući našu zemlju i gledajući šta se dešava u svetu i u drugim zemljama, želim da poručim nešto onima koji čekaju propust Rusije: Brine nas samo jedna stvar, a to je kako da se ne prehladimo na vašoj sahrani - kazao je Putin.

Kako navodi "Sputnik", prvi čovek Rusije objasnio je da je ponosan na zemlju i njene građane koji su bili spremni na sve kako bi pomogli jedni drugima tokom teškog perioda pandemije korona virusa.

- Tokom najtežih trenutaka, ali i dalje, osećam se ponosnim na Rusiju, naše građane i njihovu spremnog da urade sve kako bi pomogli jedni drugima. Pre svega, našim doktorima, medicinskim sestrama i tehničarima - svima njima bez izuzetka. Oni su stubovi našeg zdravstvenog sistema - istakao je predsednik Rusije

Lično sam naložio da se Navaljni prebaci u Nemačku

Putin izjavio je večeras da ruski opozicionar Aleksej Navaljni ne bi bio poslat u Nemačku na lečenje da je Rusija želela da ga otruje.

On je  rekao i da je on lično naložio da se Navaljni prebaci u Nemačku, prenosi TASS. To je prvi put da je Putin lično govorio o Navaljnom, od kada je opozicionom lideru pozlilo na povratku iz Sibira 20. avgusta.

Posle par dana Navaljni, koji je tada bio u komi, prebačen je u Nemačku. Za trovanje su zapadne zemlje i sam Navaljni optužili Rusiju i Putina, a Rusija je to negirala.

Vreme kada su Rusija i SAD odlučivale o svemu prošlost

Prvi čovek Rusije takođe je istakao da je kada su Sjedinjene Američke Države i ta zemlja odlučivale o svemu prošlost i izrazio spremnost da o globalnim problemima razgovara i s drugim zemljama, ako se ukaže takva potreba. Putin je istakao da se Kina i Nemacka kreću ka statusu supersila u smislu svog političkog i ekonomskog uticaja, javila je ruska novinska agencija Interfaks, a prenosi Reuters.

Uoči predsedničkih izbora u SAD 3. novembra, Putin je rekao da se nada da će nova administracija biti spremna za dijalog o bezbednosti i kontroli nuklearnog naoružanja, prenosi Tanjug.

Ne planiramo nikakve dodatne mere

Putin je istakao da ta zemlja ne planira uvođenje oštrih restrikcija kako bi sprečilo širenje koronavirusa, iako je Rusija, kako navodi britanska agencija Reuters, registrovala rekordni broj smrtnih slučajeva povezanih sa tom infekcijom.

Broj zaraženih je proteklih dana skočio, a u sredu je bio 15.700, blizu rekorda zabeleženog ranije tokom nedelje.

- U vezi sa mogućnošću strogih, sveobuhvatnih mera, to ne planiramo da učinimo. Vlada nema takvih planova - rekao je Putin.

Rusija mora nastaviti s testiranjima, pratiti sigurnosne mjere i krenuti sa vakcinacijom, dodao je on. Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Rusija sada spremnija za odgovor na pandemiju i da su ključni oprez, higijena i mere koje su uvele lokalne vlasti.

Svet nema budućnosti bez sistema kontrole naoružanja

Putin se takođe osvrnuo na dešavanja od prošle nedelje, kada je zvanični Vašington prošle nedelje odbio predlog Moskve za bezuslovno produženje Sporazuma o ograničenju strateškog nuklearnog naoružanja START iz 2010. godine koji prestaje da važi u februaru 2021. godine

Predsednik Rusije istakao je da svet nema budućnost bez sistema kontrole naoružanja. On je rekao i da bezbednost Rusije neće biti ugrožena ako taj sporazum ne bude produžen, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Sporazum START ograničava koliko strateških nuklearnih bojevih glava Rusija i SAD mogu da razmeste, kao i koliko da imaju raketa i bombardera koji mogu da ih nose.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    22. oktobar 2020 | 23:13

    Bravo za Putina to se zove Predsednik svoje zemlje koji ima svoje ja i koji ne preza ni pred kim. Bčago Drzavi koju takvi vode !

  • Aca

    22. oktobar 2020 | 22:56

    Ljudina legenda srbi su uz tebe do kraja!!!Ziveo 100 godina

  • Zagor

    22. oktobar 2020 | 23:01

    Bravo kralju Putine, samo ostro i na prvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA