≫ 

Nestala žena Kim Džong Una: Niko je nije video mesecima, kolaju razne teorije

Mnogi veruju da je "sklonjena" jer je obolela od korona virusa

  • 4
Kim Jong Un, Ri Sol Ju Foto: Profimedia/KCNA VIA KNS/AFP

Ri Sol-ju (31), supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una nije viđena u javnosti već mesecima, zbog čega mnogi brinu da joj se nešto dogodilo.

Sol-ju je poslednji put viđena 25. januara na proslavi Lunarne Nove godine u Pjongjangu, a od tada se nije pojavila ni na jednom važnom događaju. Ona je poslednji put viđena kako sedi kraj tetke Kim Džong Una, koja se nije pojavljivala u javnosti više od šest godina, nakon što je svom rođaku pomogla da učvrsti vlast.

Niko se nije pitao gde je Prva dama, sve do nedavno održane vojne parade u Severnoj Koreji, na kojoj se Sol-ju nije pojavila. Zbog toga su zemjom brzo krenule da kruže teorije o tome šta joj se dogodilo, piše Express.

Mnogi građani veruju da "poštovana Prva dana" sigurno ima neki ozbiljan zdravstveni problem, dok drugi veruju da je život posvetila brizi o Kimovoj tetki, za koju se takođe veruje da je veoma lošeg zdravlja.

Kim Džong Un je ubio njenog muža, a svog teču 2013. godine, nakon što je preuzeo vlast posle očeve smrti 2011. godine. Od tada je navodno severnokorejski lider "uspostavio bolje odnose sa tetkom" i brine o njoj...

Neki, pak, veruju da se Ri posvetila vaspitavanju ćerke, koja bi trebalo da je sad u školskom uzrastu.

- Neki veruju da je Ri u obavezi da uči svoje dete aktivnostima i protokolima koji se očekuju od dece lidera nacije - kaže izvor.

Međutim, mnogo je više onih koji veruju da nestanak Ri Sol-ju ima veze sa korona virusom, iako Kim uporno tvrdi da u Severnoj Koreji nema nijedan registrovan slučaj.

Podsetimo, pre nekoliko meseci kolale su teorije zavere o stanju Kim Džong Una. Kako se nekoliko meseci nije pojavljivao u javnosti mnogi su čak tvrdili i da je mrtav.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA