Pitbul izujedao četvoro ljudi pre nego što su uspeli da ga upucaju: Izujedao i vlasnicu

Vlasnica je tvrdila kako nije bila zabrinuta za bezbednost dece kada je pitbul bio u blizini

  • 10
Pitbul, pit bul, pas Foto: Pixabay

Pitbul koji je naučio da otvori zadnja vrata pomoću kvake napao je četiri osobe samo nekoliko nedelja nakon što je policija u Velikoj Britaniji rekla da ne predstavlja opasnost po nečiji život.

Američkog pitbula Huga policija je zaplenila i pregledala, ali ga je vratila Rebeki Porteus (22), koja ima trogodišnje dete, nakon što je zaključila da je dobroćudan, prenosi Metro.

Životinja je bila na uslovnoj smrtnoj kazni i trebalo je da nosi brnjicu kada je u javnosti, rečeno je na sudu.

Međutim, pas je naučio da otvara zadnja vrata i izašao je napolje, dok je mladić šetao malog psa pored njihove kuće u oktobru prošle godine. Hugo je tada napao drugog psa, kojeg je pokušao da spasi vlasnik, koji je tom prilikom zadobio povrede.

Pitbul je nakon toga nastavio da napada drugog psa, a hrabra prolaznica Mišel Grin pokušala je da pomogne tako što je udarila Huga. On je zatim napao nju i ostavio je sa ozbiljnim povredama, mentalnim i fizičkim ožiljcima.

Kada je vlasnica psa Porteus pokušala da interveniše, Hugo ju je ugrizao za ruku, a kada je njen tata priskočio u pomoć, pitbul je i njega napao.

Pozvana je policija, a kada je Hugo pokušao da uđe u kuću pritiskom na bravu, u kojoj su bile Porteus i njena ćerka, policajci su ga upucali.

Sada je Porteous - koja je preuzela odgovornost za psa kada je njen partner, koji ga je kupio, umro - osuđena na uslovnu zatvorsku kaznu nakon što je priznala da je vlasnica opasnog psa koji je naneo povredu.

Sudija je rekao da dovodi u pitanje mudrost osobe sa malim detetom koja je dozvolila da ova rasa psa živi sa njima.

Branilac je rekao da je Hugo bio "voljeni porodični pas" i da Porteus nije bila zabrinuta kada je on u blizini njene ćerke i druge dece.

Video: Šokantno: Pitbul napao dete naočigled majke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    23. oktobar 2020 | 17:39

    Kad kažeš nekim osobama da su ovi psi opasni, odgovore mi da nema za to statističkih dokaza, naprotiv. U vestima, medutim, stalno napadi ovih rasa: pit bul, staford, rotvajler.

  • Max

    23. oktobar 2020 | 18:00

    Kad se radi sa njima kako treba, nema nikakvih problema. Imam jednog i znam sta pricam. Jako su umiljati i vole decu, kao i svaki lepo socijalizovan pas. Nije do njih, do nas je...

  • Kimi

    23. oktobar 2020 | 18:42

    Jadan Hugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA