≫ 

I Italija oborila rekord: 19.000 obolelih, kola Hitne satima u redu, pacijenti čekaju respiratore

Iz Visokog instituta za zdravstavo upozoravaju da se bolnice brzo pune pacijentima zaraženim korona virusom

  • 0
Laboratorija test koronavirus ampule rukavice

Foto: Tanjug/AP

U Italiji je zabeležen najveći broj zaraženih korona virusom u jednom danu od početka epidemije - više od 19.000, a premijer Ðuzepe Konte bi mogao već danas ili sutra doneti nove oštrije mere za suzbijanje širenja kovida-19, piše list "Il Fato Kotidijano".

Premijer Konte i dalje ne planira uvođenje karantina u celoj zemlji i sa tim su saglasni predsednici regiona.

Dve tačke, za sada, izvan eventualnih novih restrikcija: škole nastavljaju sa radom i proizvodnja se ne zaustavlja.

Iz Visokog instituta za zdravstvo upozoravaju da se bolnice brzo pune pacijentima zaraženim korona virusom i ako se rast zaraženih nastavi ovim tempom, ukoro će svi ležajevi biti popunjeni.

U Ðenovi, pišu novine, kola hitne pomoći satima čekaju u redu, zajedno sa pacijentima kojima su neophodni respiratori, da bi bili primljeni na pregled.

Prvi put broj zaraaženih utvrđenih na osnovu simptoma je poremašio broj otkrivenih slučajeva na osnovu praćenja kontakata zaražene osobe, što takođe zabrinjava, jer se kao jedna od zaštitnih mera računa pravovremeno testiranje kontakata zaražene osobe.

Italijanskim regionima ostavljena je mogućnost da pooštravaju mere. Tako je u Kampanji zaveden policijski sat, a na najavu predsednika Vičenca de Luke da će uvesti karantin, građani su se u Napulju pobunili.

Protesti “za slobodu”, kako su uzvikivali demonstranti, pretvorili su se u pravi urbani rat između demonstranata i policije s više povređenih. Demonstranti su napadali i novinarske ekipe.

it

Video: Tužan zadatak: Idu od kuće do kuće kako bi predali porodicama urne sa pepelom preminulih od Covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA