≫ 

Singapur prva zemlja koja obustavlja vakcinaciju protiv gripa: Umrlo nekoliko osoba nakon primanja

Prva vakcina se proizvodi u Južnoj Koreji, drugu proizvodi kompanija Sanofi Aventis

  • 6
Korona virus vakcinacija

Foto: Tanjug/AP

Singapur je privremeno obustavio primenu dve od četiri vakcine protiv gripa, nakon što je u Južnoj Koreji preminulo nekoliko osoba koje su je primile.

Singapur je tako postao prva zemlja u svetu koja je javno objavila obustavljanje primene vakcine, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Kako se navodi, u Južnoj Koreji je preminulo 48 osoba nakon što su primili sezonsku vakcinu protiv gripa, ali su najavili i da će nastaviti sa programom vakcinacije jer nije ustanovljena direktna veza između tih smrtnih slučajeva i vakcinacije.

U Singapuru još niko nije preminuo nakon primanja vakcine protiv gripa, ali je obustavljanje primanja vakcina kompanija Skaj Selflu Kvadrivalent (SKYCellflu Quadrivalent) i Vaksigrip Tetra (VaxigripTetra ) uvedeno kao preventiva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Prva vakcina se proizvodi u Južnoj Koreji, drugu proizvodi kompanija Sanofi Aventis.

Druge dve vakcine koje se koriste mogu i dalje da se koriste za vakcinaciju.

Video: Prvi put posle 15 godina imamo domaću vakcinu za grip

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    26. oktobar 2020 | 08:25

    Sve sto mora da se unese u sebe a ima veze sa zdravstvom i potice od stranih kompanija ne zelim videti a kamoli uzeti. Ja i dalje verujem da Bil Gejts kroz razne lekove anestezije skracuje zivote ljudima na zemlji, a koji ne deluju odmah vec posle odredjenog vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA