Medicinski radnik iz Rusije objavio šokantan snimak nagomilanih tela: "Hodamo po mrtvima, bukvalno"

Mnoge Ruse koji su preminuli od korone nema ko da sahrani, jer su članovi njihove porodice takođe zaraženi

  • 10
Rusija mrtvi korona

Printscreen DailyMail

moskva, rusija, korona virus, koronavirus

Foto: Printscreen/Youtube

Ruski medicinski radnik otkrio je posledice korona virusa i snimio tela desetina žrtava koji su zamotani u mrtvačnici u sibirskom gradu Novokuznetsku.

- Leševi, svuda, leševi, leševi - čuje se muškarac kako govori dok obilazi hodnik i prostor za disekciju koji se inače koristi za postmortem preglede, ali je sada prenamenjena za čuvanje tela.

- Možeš da se sapleteš i padneš. Hodamo po mrtvima, bukvalno - dodaje mladić dok snima tela u vrećama koja su poređana po podu.

Lokalno ministarstvo zdravlja u regiji Kemerovo potvrdilo je autentičnost video zapisa, a lokalni guverner Sergej Tsivilev, koji je i sam zaražen korona virusom, navodno je otpustio Olega Evsu, šefa lokalnog odeljenja ministarstva, piše Daily Mail.

- S obzirom na porast broja slučajeva tokom poslednje tri nedelje, raste i broj umrlih. Zbog kašnjenja s otpustom tela ovde je bilo uskladišteno oko 50 tela preminulih - stoji u izjavi ministarstva u kojoj se dodaje i kako su mnogi članovi porodica preminulih takođe zaraženi pa nisu mogli da preuzmu tela.

Još jedan problem zbog rasta broja obolelih u Rusiji prikazao je drugi video snimljen u Železnogorsku, a koji prikazuje desetine obolelih koji su prisiljeni da stoje u redu na vrlo niskim temperaturama dok čekaju lekara.

Slični su prizori vidljivi i u brojnim drugim gradovima, a bilo je i izveštaja o nedostatku lekova i antibiotika.

U Rostovu na Donu pojavili su se novi detalji prošlonedeljnog slučaja kada je 13 pacijenata umrlo nakon što je u jednoj bolnici nestalo kiseonika. Lekar Artur Toporov pisao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu otkrivajući kako su lekari mahnito zvali da se obnove zalihe kiseonika kritično bolesnim pacijentima, ali bez uspeha.

Toporov je tvrdio da su šefovi bolnica počeli da uklanjaju dokaze o nestanku kiseonika pre nego što su istražitelji počeli da stižu u ustanove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    27. oktobar 2020 | 17:15

    Samo budala može da poveruje u ovaj niskobudžetni video ! Da jedna Rusija drži leševe u nekakvom stanu ... E svašta 😂

  • zac

    27. oktobar 2020 | 16:52

    Zar vam nije jasno da svi lazu!

  • Oki

    27. oktobar 2020 | 16:24

    Pa kako a imaju vakcinu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA