≫ 

Haos u Pragu: Građani nezadovoljni merama protiv korona virusa, policija hapsi

Policijski čas biće na snazi od danas do 3. novembra, od 21 čas do pet ujutru

  • 2
Protesti u Češkoj, Češka, Prag Demonstracije u Pragu, Foto: Tanjug/AP

Građani Praga izašli su danas na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog mera koje su donesene kako bi se sprečilo širenje korona virusa u Češkoj.

Organizatori demonstracija pod imenom “Marš za slobodu” traže od vlasti da razmisle o ekonomskim i socijalnim posledicama koje nastaju zbog mera protiv korone.

Prema pravilima koje je Vlada Češke donela, u Pragu su dozvoljena okupljanja do 500 osoba, i da grupe moraju da budu podeljene na ne više od 20 osoba. Takođe, svi moraju da nose maske, navodi “Sputnik”.

Vlasti u toj zemlji odlučile su da od srede uvede sedmodnevni policijski čas u zemlji, od 21 sat do pet ujutru, i dodatno ograniči rad maloprodajnih radnji.

Policijski čas biće na snazi od 28. oktobra do 3. novembra, od 21 čas do pet ujutru, rekao je juče ministar zdravlja Roman Primula nakon sastanka vlade, navodeći da izuzetci uključuju putovanja na posao i neophodne porodične posete.

Maloprodajne radnje, koje i dalje rade pod trenutnim ograničenjima, moraju da se zatvore do 20 sati i nedeljom, sa izuzetkom benzinskih pumpi i apoteka, javlja Reuters. Pooštrene mere se uvode zbog ozbiljnog pogoršanja epidemiološke situacije. Češka je za vikend prijavila 12.472 novoobolela od korona virusa, a preminulo je 106 osoba od posledica zaraze korona virusom.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u Češkoj je registrovano 268.370 zaraženih, a 2.365 ljudi je umrlo. Treba napomenuti da je u Češkoj u poslednja 24 sata registrovano 15.663 novih slučajeva korona virusa, što je najviši dnevni bilans novozaraženih u toj zemlji.

Video: Protest u Berlinu protiv Merkelove: Policija rasterala 18.000 Nemaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prag

    28. oktobar 2020 | 16:26

    Kad su mirni Cesi izasli na ulice onda je dogorilo.

  • Grujo

    28. oktobar 2020 | 16:35

    Podrška jer je korona većini foteljaša izgovor za ugrožavanje slobode građana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA