≫ 

Milioni glasačkih listića, koji idu poštom još su na putu: Problemi par dana pre izbora u SAD

Mnoge države zahtevaju da glasački listići stignu na dan izbora ili pre njega

  • 1
Glasanje izbori Amerika Foto: Tanjug/AP

Milioni glasačkih listića još uvek nisu stigli u izborne kancelarije u kritičnim, takozvanim "državama bojnog polja", a kašnjenje pošte dovodi do rizika da neki glasovi neće stići na vreme da bi se računali na predsedničkim izborima.

Do 30. oktobra više od sedam miliona glasačkih listića nije vraćeno u 13 najkonkurentnijih država koje zahtevaju da glasački listići stignu na dan izbora ili pre njega, prenosi Wall street journal.

To je oko 28 posto od više od 28 miliona glasačkih listića koji su evidentirani u tim državama, pokazuju podaci.

Mnoge države, ukljućujući Mičigen, Viskonsin, Arizonu i Floridu tesno su pobedile na predsedničkim izborima 2016. godine, u nekim slučajevima sa samo nekoliko hiljada glasova.

Do ovoga dolazi nekoliko dana pre predsedičkih izbora 3. novembra, što je dovelo do zabrinutosti kod izbornih zvaničnika da vreme ističe za one glasače koji su želeli da izbegnu lično glasanje na dan izbora.

U pitanju su takozvane države "bojnog polja" koje mogu da odluče pobednika, a u većini njih krajnji rok za prijem glasačkih listića je izborni dan sledećeg utorka.

- Ne čekajte do izbornog dana. Ukoliko dostavite lično vaš glasački listić bićete mirni da će se vaš glas računati na ovim istorijskim izborima - poručio je gradonačnik Pensilvanije Tom Volf.

Video: Umetnička sloboda, seks, istine, laži i štokava kampanja: Tramp vodi ljubav sa misicom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA