≫ 

Nemci ljuti na Merkelovu zbog blokade, imala je samo jedno da im poruči

Nemačka kancelarka "udarila pravo u glavu" i objasnila zašto je zaključavanje zemlje bilo neophodno

  • 4
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se korona virus drugačije i agresivnije ponaša na nižim temperaturama i poručila da je Nemačka morala da reaguje uvođenjem novih ograničenja u vezi s javnim životom kako bi zaštitila zdravstveni sistem.

- Ne možemo dozvoliti da ovo brzo širenje virusa preotereti naš zdravstveni sistem - rekla je Merkel na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se broj obolelih od korona virusa na odeljenjima za intenzivnu negu udvostručio u proteklih deset dana, prenosi Rojters.

Zbog velikog porasta broja zaraženih od korona virusa, Nemačka od danas uvodi drastične mere kako bi se suzbilo širenje pandemije.

U Nemačkoj je 548.156 osoba zaraženo korona virusom, dok je 10.638 ljudi preminulo od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Mere u Nemačkoj će biti na snazi do kraja novembra, a ova odluka kojom se prilično ograničava svakodnevni život, izazvala je burnu reakciju građana. Oni kancelarku optužuju za “korona-diktaturu”, a protesti koji već mesecima izbijaju širom Nemačke dodatno su zaoštreni najavljenim ograničavanjem svakodnevnog života.

Video: Protest u Berlinu protiv Merkelove: Policija rasterala 18.000 Nemaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija Ba

    2. novembar 2020 | 15:05

    Tako se To radi !Ceo svet se trezni i ustane bice zabavim !Politicari spreite se !Gotovo je

  • Dule

    2. novembar 2020 | 20:23

    Nijedan politicar jos nije umro od korone.

  • laki

    2. novembar 2020 | 16:48

    Polako svi uvidjaju da je ovo jedan veliki genocid nad celim svetom da ne kažem evropom generalno posto vidim da su kineze već zaboravili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA