Još jedna devojčica izvučena iz ruševina u Izmiru: Bila zatrpana 4 dana i preživela je

Građani su podvig spasioca pozdravili aplauzom

  • 1
Turska, zemljotres, spasavanje devojčica Foto: Tanjug/AP

Turski spasioci izvukli su još jednu devojčicu iz ruševina stambene zgrade u Izmiru, četiri dana nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Tursku i Grčku.

Ajda Gezgin, beba, izvučena je živa iz ruševina zgrade i odneta do ambulatnih kola dok su okupljeni građani oduševljeno pozdravljali podvig spasilaca i aplaudirali im, preneo je AP.

Broj stradalih u zemljotresu porastao je na 102, a američka služba za geologiju procenila je da je potres bio magnitude 7 stepeni, dok su nadležni u Turskoj saopštili da je bio nešto slabiji.

Ova vest stiže dan nakon što su spasioci iz ruševina jedne zgrade uspeli da izvuku devojčicu (3). Ona je zarobljena uspela da preživi 65 sati.

Spasioci, koji su danima tragali za 3-godišnjom Elif, uspeli su da je izvuku i prenesu je do ambulantnih kola. Prethodno su iz ruševina izvukli njenu majku i troje braće i sestara. Nažalost, njen sedmogodišnji brat Umut podlegao je povredama.

- Elif je bila hrabra, zgrabila me je za prst i obrisao sam prašinu sa njenog lica - rekao je spasilac koji je izvukao devojčicu.

Kaže da ga je malena držala za prst sve dok je nisu odneli lekarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA