Uhapšen islamista u Lincu, čeka se potvrda da li je umešan u teroristički napad u Beču

Pored njega, policija je privela i dve ženske osobe na ispitivanje

  • 0

Nakon užasnog terorističkog napada u Beču, iza kog se krije islamistička pozadina, tamošnja policija došla je do novih saznanja.

Naime, specijalci su jutros oko 10 časova upali u stan u jednom delu Linca i priveli muškarca srednjih godina za koga se sumnja da je umešan u teroristički napad koji je je zavio Austriju u crno. Policija se još uvek nije zvanično oglasila povodom ovog napada, dok veliki broj lokalnih medija prenosi vest o mogućem napadaču.

Iako nema zvaničnih potvrda, povodom hapšenja u svom gradu oglasio se i potpredsednik Linca, Markus Hein.

- Ovo hapšenje je dokaz da ni Linc nije zaštičen od pretnji islamističkog terorizma. Poznati islamisti moraju biti odmah deportovani - rekao je Hein za lokalne medije.

Podsetimo, u terorističkom napadu u centru Beča preminulo je najmanje pet osoba. Do sada su preminula tri muškarca i dve žene. Sinoć je ubijen i napadač, inače terorista albanskog porekla. Policija je potvrdila da je osumnjičeni bio simpatizer Islamske države. Austrija je proglasila trodnevnu žalost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA