≫ 

Snimak teroriste koji najavljuje napad na Beč: Islamska država preuzela odgovornost

Prvi podaci jesu govorili da su napad izvršili simpatizeri Islamske države

  • 35
Kujtim Fejzulai Policija je ubila Кujtima Fejzulaija ubrzo nakon napada / Printskrin: Youtube

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u glavnom gradu Austrije.

Kako su kazali, napad u Beču izveo je "vojnik kalifata", nadimka Abu Dujan al-Albani, koji je ubio tridesetak ljudi, uključujući oficira i policajca. On je koristio nož i vatreno oružje, tvrdi ova teroristčka organizacija na svojoj platformi Naschir News.

U sinoćnjem napadu u Beču ubijeno je najmanje petoro ljudi, dok je još 15 ranjeno.

Prvi podaci jesu govorili da su napad izvršili simpatizeri Islamske države. Utvrđeno je da je jedan od napadača Albanac poreklom iz Severne Makedonije, a još dvoje napadača takođe je poreklom iz ove države.

Video: Naoružani napadač puca na policiju u Beču: Pucano na šest mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranger

    3. novembar 2020 | 21:03

    Pandur ubio crnca u Americi , cela Amerika gori 3 meseca, Black-Lives matter svugde reklamiraju, NBA, US Open, svi se kite black lives matter bedzevima. Za proteklih 10 dana u Evropi radikalni Islamisti su uzeli 10 zivota i Evropljani se prave blesavi

  • Dema

    3. novembar 2020 | 20:28

    Kao musliman odgovaram: nit postoji islamska drzava, niti podrzavama tu drzavu, oštro osudjujem napad u Becu. Da se mene pita nisu trebali ubiti nego raniti i lepo usred Beca pred svim kamerama i puno ljudi da ga obesu. Takvim bolesnim glavama treba glave skinuti. Samo Islam nemojte mesat sa ovim gadovima. Pravi se frajer u Becu ako ti je ostalo do rata idi kod svojih u Siriju.

  • amerika

    3. novembar 2020 | 20:53

    Neka malo I ovi iz zapadne Evrope, osete ljubav svojih sticenika siptara I muslimana, pa branili ste ih od Srba do sada, tek je pocelo, sve ce im se odbiti o glavu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA