To se poslednji put dogodilo u vreme Buša: Napravili "ratnu sobu" na imanju Bele kuće

"Ratna soba" se u potpunosti finansira iz kampanje

  • 0
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Očekuje se da će američki predsednik Donald Tramp ostatak dana provesti u Beloj kući. On će redovno dobijati obaveštenja o stanju na biralištima od zvaničnika, od koji su neki napravili "ratnu sobu" u okviru Bele kuće, odnosno u zgradi kod zapadnog krila.

Aktivnosti oko izbora će se obavljati u izvršnoj Ajzenhauer zgradi u blizini zapadnog krila Bele kuće, rekao je jedan zvaničnik, prenosi CNN.

"Ratna soba" se u potpunosti finansira iz kampanje jer savezna pravila zabranjuju upotrebu resursa poreskih obveznika u političke svrhe.

- Ratna soba je trebalo da bude u neposrednoj blizini predsednika i ne postoje troškovi poreskih obveznika za upotrebu sobe u zgradi EEOB, gde se često organizuju događaji poput molitvenih službi - rekao je šef za komunikacije kampanje Tim Murtag.

Inače, poslednji kandidat koji je proveo izbornu noć u Beloj kući je Džordž V. Buš.

Da podsetimo, danas se održavaju predsednički izbori u SAD. Amerikanci odlučuju ko će naredne četiri godine provesti na čelu SAD - republikanski kandidat Donald Tramp ili demokratski predstavnik, Džo Bajden.

Video: Nacionalna garda SAD patrolira ulicama na dan izbora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA