≫ 

Šarli Ebdo opet provocira naslovnom: Obezglavljene kankan igračice, gole grudi, krv se sliva

Igračice kan kana u rukama drže svoje glave

  • 4
Charlie Hebdo naslovna Foto: Charlie_Hebdo

Uz natpis "Francuska će uvek biti Francuska", sutra će se na kioscima pojaviti novi broj satiričnog časopisa "Šarli Ebdo". Na naslovnoj strani su tri obezglavljene igračice kan kana, golih grudi, visoko podignutih nogu, koje u rukama drže svoje glave, dok se sa njih još cedi krv.

Naslovna strana je reakcija na nedavni slučaj brutalnog ubistva na ulicama Pariza, kada je profesor istorije Samjuel Pati (41) obezglavljen nasred ulice. Njega je usmrtio ruski državljanin čečenskog porekla Abdulah A. (18), rođen u Moskvi.

Napadač je preminuo nakon što ga je upucala policija. Profesoru je kuhinjskim nožem odrubio glavu na ulici usred bela dana.

Samjuel Pati je navodno razljutio neke roditelje pokazujući deci sliku golog proroka Muhameda tokom predavanja o slobodi govora, rekao je tada njegov kolega, a slika je bila baš iz časopisa "Šarli Ebdo".

Podsetimo, kontroverzni časopis doživeo je užasan napad, Šerif i Said Koaši upali su u parisku redakciju satiričnog magazina 7. januara 2015. godine i tamo ubili 11 ljudi.

Zamerili su se mnogima, predsedniku Turske, prikazanog u donjem vešu, Rumunima, jer su poznatu teniserku prikazali kao kredljivicu metala. Nisu zaobišli ni Nejmara, decu koja nose mrtvačke sanduke, nisu ostali dužni ni Makronu posle požara u katedrali Notr Dam, a oglasili su se i posle terorističkog napada u Barseloni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    4. novembar 2020 | 08:17

    Врло занимљиво. РУСКИ држављанин, чеченског порекла, а у Бечу , аустриски држављанин и држављанин Северне Македоније( без порекла!)

  • Lejla

    4. novembar 2020 | 00:27

    Mila li im je sprdnja...

  • brkoo

    3. novembar 2020 | 23:57

    Ne vade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA