≫ 

Otac beskućnik bacio ćerku u reku, neće ići u zatvor: "Prokleta je, morao sam da je uništim"

Kada je policija uhapsila oca, on je službenicima rekao da je uništio "najopasniju stvar na celom svetu"

  • 0
Beskućnik, beskućnici, lutalica, lutalice, prosjak Foto ilustracija: Pixabay

Australijanac, koji je bacio svoju bebu u reku jer je verovao da će tim činom spasiti svet, oslobođen je krivice za ubistvo.

Sudija Helen Vilson kazala je danas kako je do ove stravične tragedije došlo jer je otac "izgubio razum" i nije znao da to što čini nije u redu.

Otac beskućnik (49) je u više navrata pokušao da različitim poznanicima pokloni svoje dete koje je smatrao prokletim, a zatim je u novembru 2018. odlučio da ga žrtvuje, piše The Guardian.

- Radije bih proveo vreme u zatvoru nego pustio da ona hoda svetom - rekao je otac policiji.

Tokom suđenja se saznalo da je beskućnik tokom godina primljen u bolnicu najmanje 35 puta i da je redovno konzumirao kanabis i alkohol; ponekad je pio i do četiri litre alkoholnog pića dnevno.

Govorio je o ubijanju beba još pre 17 godina, a verovao je u crnu magiju te bio u iluziji da mu je devojka Britni Spirs, prenosi Index.hr.

Forenzički psihijatar Dejvid Grinberg rekao je juče kako otac već neko vreme boluje od hronične šizofrenije. Dodao je kako je optuženi verovao da je ubistvo njegove ćerke opravdano kako bi se sprečio njen prvi rođendan i smak sveta.

S obzirom na to da su otac i majka bebe bili beskućnici i putovali iz države u državu, nadležne službe nisu uspele da prate njegovo kretanje i nadziru šizofreniju. Naime, otac se nije držao propisanih saveta i prestao je da uzima antipsihotične lekove otprilike dve godine pre ubistva.

Vlasti su još ranije izrazile zabrinutost za sigurnost njegove dece, ali on je kategorički odbio saradnju sa socijalnim službama.

Tog 17. novembra 2018. svedoci su videli kako muškarac, kojeg su ranije videli da agresivno viče i razgovara sa stubom, u reku baca smotuljak. Nakon toga je pao na kolena i ležao na zemlji nekoliko minuta. Zatim se vratio partnerki koja ga je pitala gde joj je ćerka.

- Kako se usuđuješ da me pitaš za Božje stvari ... Utopio sam je - odgovorio je.

Dva dana kasnije jedan je tinejdžer tokom šetnje otkrio telo bebe. Kada je policija uhapsila oca, on je službenicima rekao da je uništio "najopasniju stvar na celom svetu".

Određeno je da otac bude pritvoren u ustanovi za mentalno zdravlje sve dok se ne smatra sposobnim za puštanje na slobodu, odnosno dok ne prestane da predstavlja pretnju društvu ili sebi.

Video: Gledajte i verujte: Vama se gade, a on osim četiri pacova nema nikoga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA