≫ 

"Poslastičari" iz Srbije pali u Španiji sa 560 kilograma kokaina

Drogu su dovezli iz Južne Amerike i nameravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta

  • 2

U Španiji su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe "Poslastičari" koji u ovoj zemlji gotovo četvtt veka trguju narkoticima.

Državljani Srbije N. D. (37) i P. P. (36) uhapšeni su u Španiji nakon što je tamošnja policija u saradnji sa američkom Agencijom za borbu protiv droge (DEA) zaplenila 560 kilograma kokaina, prenosi Informer.

Oni su, prema pisanju domaćih medija, od ranije poznati policiji.

U ovoj akciji nazvanoj "Dinastija" uhapšeno je i četvoro državljana Španije, preneo je španski Glas Galicije koji dodaje da se veruje da je ova kriminalna grupa povezana sa takozvanim "balkanskim kartelom".

Španski medij piše da su uhapšeni pripadnici grupe "Poslastičari", koja deluje u Rijas Bajkasu u Galiciji, a predvodi je Herardo Rijal Iglesijas (41).

Sumnja se da on već 25 godina krijumčari drogu u saradnji sa balkanskim kartelom, saopštila je španska civilna garda. Povodon zaplenjene robe od 560 kilograma kokaina, Glas Galicije piše da je droga pronađena u iznajmljenoj kući u Galiciji, a njena vrednost se procenjuje na 15 miliona evra. Grupa je imala odličnu logistiku.

Drogu su dovezli iz Južne Amerike i nameravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta. Za transport su imali dosad neviđeni način. Naime, nameravali su da pakete kokaina spakuju u pokvaren automobil, koji bi potom natovarili na kamion šlep-službe i tako prevezli do željene destinacije, prenose španski mediji.

Video: Veronika ubijena na semaforu: Pištolj pronađen posle 24 godine u dvorištu kriminalca tokom racije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    4. novembar 2020 | 16:08

    To je šećer u prahu...

  • Šampita

    4. novembar 2020 | 17:10

    Šta li rade ovi naši metohiski poslastičari?Njih niko ne gleda a oni mese li mese tulumbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA