Grčka se zatvara u petak na mesec dana

Policijski čas će biti na snazi od ponoći do 5 sati ujutru, a maske će biti obavezne u svim javnim prostorima

  • 0
Atina, Grčka, ljudi, maske, merenje temperature, putnici, luka Pirej Foto: Tanjug/AP

Grčka će biti zadnja u nizu evropskih država koje će uvesti, po drugi put, karantin za sve svoje građane, širom zemlje, a koji bi trebalo da počne u petak, najavljuju mediji, dok su sve brojniji novi slučajevi zaraženih korona virusom, piše Ekathimerini.

Vest stiže pošto je danas Nacionalna organizacija za javno zdravlje objavila rekordan broj novoinficiranih, 2.646 novih slučajeva.

Iz kancelarije premijera je najavljeno ranije danas da če Kirijakos Micotakis u četvrtak u podne konferenciju za novinare.

Očekuje se da će ovaj "lokdaun" za Grčku trajati mesec dana. Biće otvorene prodavnice prehrambene robe, superkarketi, apoteke, benzinske pumpe. Sve škole, osim osnovnih, biće zatvorene. Svi ostali se prebacuju na učenje na daljinu. Policijski čas će biti na snazi od ponoći do 5 sati ujutru, a maske će biti obavezne u svim javniom prostorima.

Od ponedeljka je na snazi policijski čas za gradove na severu zemlje, Solun i Seres, koji je uveden na dve nedelje. Zabrana kretanja važi od 21 sat do 5 ujutru.

Ukupan broj zaraženih u Grčkoj je više od 46.892, a bilo je 673 smrtna slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA