Lombardija delimično zaključana, cela Italija podeljena na 3 zone

U kritično pogođenim crvenim zonama ljudima će biti dozvoljeno da napuštaju domove samo zbog posla

  • 1
Italijanska policija, karabinjeri Foto-ilustracija: Shutterstock

Najnovija ograničenja u pokušaju suzbijanja korona virusa uključuju delimično zaključavanje najbogatijeg i najmnogoljudnijeg regiona Lombardije, oko finansijske prestonice Milana, izjavio je danas premijer Ðuzepe Konte.

Vlada je prethodno objavila novi paket mera kojima se pooštravaju nacionalna ograničenja i zemlja deli na tri zone - crvenu, narandžastu i žutu, u skladu sa intenzitetom epidemije, prenosi Rojters.

Zoniranje zavisi od niza faktora, uključujući lokalne stope zaraze i popunjenost bolnica, a ograničenja će biti uvođena u skladu s tim, piše Tanjug.

U kritično pogođenim crvenim zonama ljudima će biti dozvoljeno da napuštaju domove samo zbog posla, zbog zdravstvenih razloga ili hitnih slučajeva, a barovi, restorani i većina prodavnica biće zatvoreni.

Međutim, za razliku od italijanske nacionalne blokade proletos, sve fabrike ostaće otvorene.

Govoreći na konferenciji za novinare kako bi ilustrovao paket koji stupa na snagu u petak, Konte je rekao da će crvene zone obuhvatati velike severne regije Lombardije i susedni Pijemont, zajedno s Kalabrijom i malom alpskom pokrajinom Valje Daosta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Celicna pesnica

    4. novembar 2020 | 22:41

    Kako su poceli pocece i u grupama da nas zatvaraju,samo jos hvali streljanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA