"Šta da mu radim, sam je kriv": Šokantne reči dede teroriste iz Beča

Deda teroriste koji je ubio ljude u Beču nimalo nije šokiran time što mu je unuk ubijen

  • 8
Kujtim Fejzulai napadač Beč Austrija Albanac Foto: Instagram

Atentator Kujtim Fejzulaj (20), koji je u ponedeljak uveče u Beču u terorističkom napadu usmrtio četiri osobe, sam je kriv što je mrtav... Tako kaže njegov deda, koji uopšte nije bio šokiran kada je saznao da mu je unuk ubijen, prenosi Heute pozivajući se na makedonske medije.

Deda je u izjavi za makedonske medije rekao da je Kujtim svake godine dolazio u Severnu Makedoniju iz Austrije sa porodicom. Tada bi vreme provodio u stanu roditelja ili svom stanu, u kom su 2018. godine zaplenjeni droga i oružje.

- Dolazio je sa roditeljima svake godine. Obično bi bio sa njima u stanu, ali je imao i svoj stan. Niko ne zna šta je tamo radio - rekao je deda za "Klan Makedonija".

Nije bio ni iznenađen kada je saznao da mu je unuk ubijen.

- Ubijen je? Pa, šta da radimo. Sam je kriv - rekao je deda.

On je istakao i da Kujtim poslednjih šest meseci nije bio u kontaktu sa članovima porodice, ali da niko nije znao razlog.

Podsetimo, Fejzulaiju su svojevremeno predviđali svetlu budućnost. Svojevremeno je bio fudbaler kom se kao klincu predviđala dobra karijera. Naime, on je još 2015. godine bio registrovan za jedan klub iz Beča, a austrijskog novinara Florijana Klenka interesuje kako je od "travnatog terena" stigao do "terorističkog poligona."

Za mene ostaje pitanje: Zašto se čovek koji je igrao u bečkom klubu i kome se predviđala uspešna fudbalska karijera nakon samo nekoliko godina toliko radikalizovao i ubio četvoro ljudi, a ranio više od 20. Šta se dogodilo? Ovo je pitanje koje koje zahteva ozbiljnu istragu - rekao je Klenk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA