Terorista iz Beča živeo u stanu koji mu je plaćao grad, dobijao pomoć od 917 evra

Dvadesetogodišnjak se 11. februara 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča

  • 52
Napadač Beč Austrija teroristički napad Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Instagram

Bečki terorista severnomakedonskih korena Kujtim Fejzulai živeo je o državnom trošku, u stanu koji mu je plaćao grad Beč.

Mrzeo je grad koji mu je finansirao život, a bez obzira na to što je služio zatvorsku kaznu za pokušaj pridruživanja ekstremistima u Islamskoj državi u Siriji, Fejzulai je u rekordnom roku dobio subvencionisani stan, piše Kronen Zeitung.

Dvadesetogodišnjak se 11. februara 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča, a ugovor o najmu stana potpisao je početkom maja, dok drugi to čekaju godinama. Koristio je stan od 41,9 kvadratnih metara.

Zanimljivo je da je Fejzulai dobijao socijalnu pomoć od 917,35 evra, a taj iznos trebalo je početkom decembra da bude smanjen zbog nedostatka sredstava, prenosi Index.hr.

Kujtim Fejzulai je u ponedeljak uveče u Beču hladnokrvno ubio četiri osobe. Ubijene su dve Austrijanke stare 21 i 39 godina, 44-godišnji Austrijanac i 24-godišnji nemački državljanin koji je studirao na fakultetu primenjenih umetnosti u Beču.

Video: Crkvena zvona u Beču danas su udarala najjače: Za sve one poginule i povređene u sinoćnjem napadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    5. novembar 2020 | 19:16

    Mislim da je bila u pitanju prekomerna upotreba sile od strane austrijske policije , neophodan je dijalog obe strane da se sedne za pregovarački sto da se vidi što su se ti mladi ljudi naljutili , šta ih je navelo da tako burno reaguju

  • Smederevac

    5. novembar 2020 | 17:37

    Dali su mu i stan i 900 eura a on im lepo vratio .Austrija jos od Balkanskih ratova podrzava Albance kao zlo koje im treba protiv Srba .

  • trtoje

    5. novembar 2020 | 19:22

    mene i moju zenu su isterali iz beca sa jedno mesecnu bebu,odbili su da nam daju azil,bez dinara i hrane sve su nam pokupili nismo imali ni hranu za bebu,ostavili su nas iza granice na putu,nego sva sreca snasao sam se nekako,a ovi ovakvi dobijaju sve,nije mi ih zao tako i zasluzuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA