Atentat na novog predsednika Bolivije: Bacili mu dinamit na sedište stranke

Dinamit je bačen u trenutku dok se u zgradi odvijao sastanak

  • 0
Bolivija La Paz pristalice Eva Moralesa Foto: Tanjug/AP

Na sedište stranke novoizabranog predsednika Bolivije Luisa Arse bačen je dinamit u trenutku kada je unutra sastanak bio u toku, ali, na sreću, niko nije povređen.

Incident se dogodio nakon što su desničarske grupe započele štrajk zbog rezultata predsedničkih izbora održanih 18. oktobra s ciljem paralizovanja države nekoliko dana pre Arseove inauguracije, prenosi portal Kliks.

Portparol Pokreta za socijalizam (MAS) Sebastijan Mičel je nakon ovog incidenta kritikovao bezbedonosne službe zato što nisu štitile novoizabranog predsednika, prenose svetski mediji.

Bivši bolivijski predsednik Evo Morales je na Tviteru osudio napad i istakao da male grupe pokušavaju da kreirati klimu zbunjenosti i nasilja, ali da neće uspeti u tome.

Arse je pobedio rivale osiguravši 55,1 odsto glasova. Glavni protivnik mu je bio Karlos Mesa, koji je dobio 29 odsto glasova koji je, uprkos malom broju glasova odbio da prizna rezultate izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA