Trampa zet nagovara da prizna poraz?

Nekoliko trenutaka nakon što je objavljeno da će Bajden postati 46. predsednik SAD, Tramp je rekao da je sve "daleko od kraja"

  • 2
Jared Kushner, Džared Kušner,  Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Pobednik predsedničkih izbora u SAD je demokrata Džo Bajden. Aktuelni predsednik Donald Tramp tvrdi da još nije sve gotovo, a mnogi smatraju da tranzicija na vlasti neće biti bez problema.

Kako piše CNN, Trampov zet i viši savetnik Džerad Kušner zbog toga navodno nagovara Trampa da prizna poraz.

To je za CNN potvrđeno iz dva izvora, bliska Kušneru.

Nekoliko trenutaka nakon što je objavljeno da će Bajden postati 46. predsednik SAD, Tramp je rekao da je sve "daleko od kraja".

- Neću se odmoriti dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje demokratija zahteva - rekao je Tramp.

Inače, predstavnici Bajdenove kampanje potvrdili su u subotu uveče da između Bajdena i Trampa nije bilo nikakve komunikacije.

Tramp od trenutka kada je Bajden povao na izborima osporava izborne rezultate.

- Posmatračima nije bilo dozvoljeno da uđu u sobe za brojenje glasova. Ja sam pobedio na izborima, dobio sam 71 milion legalnih glasova - rekao je on.

Prema projekcijama CNN, trenutno Bajden ima 279 elektorska glasa, nakon što su mu pripali oni iz Pensilvanije i Nevade. Tramp je ostao na 214 zasad.

Video: Ovde je Trampa sačekala vest da je izgubio izbore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    8. novembar 2020 | 09:03

    Sto je tu je samo je jedino jasno da je fasista na vlasti koji se kriju iza imena demokratija juce razgovaram sa svabama kazu da Tramp nije ratovao mada su nemacki I mediki I politicari nastrojeni bajdenu poleli su ratovanja I osvajanja.

  • Cika Velja

    8. novembar 2020 | 10:14

    Ne daj se Trampolino...zagorcaj mu sto vise mozes!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA