≫ 

Dok mu zemlja grca u krizi, ovaj predsednik otkriva zlatan spomenik psu: Visok je 6 metara

Predsednik Turkmenistana ponovo šokirao svet svojim postupcima

  • 1
Turkmenistan, spomenik, pas, Alabai Printscreen Twitter

Predsednik Turkmenistana je u prestonici u utorak otkrio zlatan spomenik posvećen njegovoj omiljenoj rasi pasa - Srednjeazijskom ovčaru.

I dok Turkmenistan, kao i čitav svet, grca u krizi zbog pandemije, spomenik visok 6 metara osvanuo je u prestonici Ašhabadu.

Srednjeazijski ovčar, poznatiji kao Alabai, predstavlja nacionalni simbol Turkmenistana i nije prvi put da predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov nešto posvećuje ovoj rasi. Naime, prošle godine je jednu knjigu posvetio omiljenom psu.

Da stvar bude još grđa, velelepni spomenik je postavljen u delu grada gde živi pretežno siromašno stanovništvo i niko ne zna koliko je koštala njegova izrada.

Prilikom otkrivanja spomenika jednom dečaku je poklonjeno štene ovog rasnog psa, kao i ručno vezeni ćilim i trkački konj Akhal-Teke, na koje je Berdimuhamedov takođe veoma ponosan.

Predsednik je ranije više puta iskazao i svoju ljubav prema turkmenistanskim konjima, a koliko im je privržen možda najbolje govori drugi zlatni spomenik, na kojem je predstavljen on kako jaše Akhal-Tekea. Taj spomenik je otkriven u Ašhabadu 2015. godine.

Podsetimo, Berdimuhamedov je liderima prijateljskih zemalja često poklanjao ždrebce turkmenistanskih konja, kao i štence srednjeazijskih ovčara. Poklon je svojevremeno dobio i Vladimir Putin, koji slovi za velikog ljubitelja pasa.

Video: Paša dobio ozbiljnu konkurenciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA