Uzavrela atmosfera u Vašingtonu: Desničari izašli na ulice, protestuju protiv navodne izborne krađe

Bilo je i drugih pro-Trampovih protesta širom zemlje otkako je Bajden proglašen za pobednika 7. novembra, ali oni su bili mali i odvijali su se sa malo incidenata

  • 9

Pristalice predsednika Donalda Trampa počele su da se okupljaju u Vašingtonu na protestu protiv, kako navode, "izborne krađe" na predsedničkim izborima.

Bilo je i drugih pro-Trampovih protesta širom zemlje otkako je Bajden proglašen za pobednika 7. novembra, ali oni su bili mali i odvijali su se sa malo incidenata, navodi Rojters.

Protest podrške Trampu u Vašingtonu i drugim gradovima okupiće kombinaciju predsednikovih pristalica, poput istaknutih članova ekstremne desnice, kao što su Aleks Džons, u SAD poznat kao teoretičar zavere, i samoproklamovanog "američkog nacionaliste" Nikolasa Fuentesa.

Trampov automobil je jutros na putu do njegovog golf terena prošao pored demonstranata u centru Vašingtona koji su skandirali "SAD!" i "Još četiri godine!" dok je predsednička kolona vozila prolazila pored njih.

Okupljeni s druge strane, demonstranti protiv Trampa mahali su natpisima poput "Glasali smo - otpušteni ste".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    14. novembar 2020 | 18:50

    Neznam zasto navodne kradje. Netrebas da budes neki ekspert ko je pratio glasanje Trump je daleko pobjedjivao i u demokratskim drzava do kraja regularnog glasanja. I onda nakon zatvaranja glasackih mjesta, ceka se posta 2 dana poslje, znajuci da US Post Office drze demokrate to nije tajna, svi glasovi za Bajdena. Kao da samo demokrate znaju glasati postom.

  • Boban

    14. novembar 2020 | 18:38

    Pa mogli bi da organizuju neki gradjanski rat jer dugo nisu nekoga napadali pa red bi bio da se potsete malo kako je to nekada u americi bilo......

  • brkoo

    14. novembar 2020 | 18:53

    Ajde, svom silom jedni protv drugih.. ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA