Lažne sumnje? Sprečen atentat na premijera Jermenije i pokušaj državnog udara

- Osumnjičeni su planirali da se domognu vlasti ubistvom premijera i već su imali potencijalne kandidate za njegovu zamenu, o kojima su diskutovali - navodi se u saopštenju jermenske bezbednosne službe

  • 1
Nikol Pashinyan Pašinjan Foto: Tanjug/AP

Jermenske vlasti saopštile su u subotu da su sprečile grupu bivših zvaničnika te zemlje da izvrše atentat na premijera Nikola Pašinjana i da pokušaju da se domognu vlasti državnim udarom.

Jermenska Nacionalna bezbednosna služba saopštila je da su njen bivši šef Artur Vanecjan, bivši lider poslaničkog kluba republikanaca u parlamentu Vahram Bagdasarjan i ratni volonter Ašot Minasjan uhapšeni zbog planiranja atentata na Pašinjana i državnog udara, preneo je Rojters.

- Osumnjičeni su planirali da se domognu vlasti ubistvom premijera i već su imali potencijalne kandidate za njegovu zamenu, o kojima su diskutovali - navodi se u saopštenju jermenske službe, navodi Tanjug.

Lusine Sahakjan, advokat bivšeg šefa nacionalne bezbednosne službe Vanecjana objavila je ranije danas na Fejsbuku da je jermenska služba državne bezbednosti privela njenog klijenta zbog sumnje da je uzurpirao vlast i pripremao atentat na Pašinjana.

- Vlasti su ga optužile na osnovu lažnih sumnji za uzurpiranje vlasti i pripremu ubistva Nikola Pašinjana - napisala je ona.

Rojters podseća da se Pašinjan nalazi pod velikim pritiskom i da na hiljade ljudi svakodnevno protestuje u Jerevanu tražeći njegovu ostavku nakon što je prošle nedelje sa Azerbejdžanom potpisao deklaraciju o okončanju rata u Nagorno Karabahu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eks

    15. novembar 2020 | 08:06

    Pašinjana treba proterati iz Jermenije. To je bitanga poput Sakašvilija .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA